GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

10 verzorgingstips voor een goede mondhygiëne

Contact maken met anderen begint met oogcontact en een glimlach. Hierbij kom je het liefst goed voor de dag. Een eerste indruk bepaalt namelijk voor een groot deel de indruk die je in het geheel maakt. Een mooi gebit geeft veel zelfvertrouwen. Volgens verschillende studies blijkt zelfs dat je jezelf gelukkiger en aantrekkelijker voelt met een mooie glimlach. Daarnaast kom je betrouwbaarder over en heb je een beter zelfbeeld.

Gelukkig zijn er veel verschillende (nieuwe) behandelingen. Zo kun je je tanden laten bleken of dit zelf doen. Daarnaast zijn er ook een aantal aandachtspunten waar je zelf rekening mee kan houden.

Verzorgingstips voor betere mondhygiëne

10 tips voor een goede mondverzorging

Wij hebben enkele tips voor een goede mondverzorging op een rijtje voor je gezet.

1. Poets je tanden goed

Poets twee keer per dag, minimaal twee minuten lang. Vaak wordt er te snel gepoetst, te weinig of niet goed. Daarnaast is de gouden regel twee keer per dag, twee minuten lang tandenpoetsen. In deze twee minuten heb je ruim voldoende tijd om alle tanden en kiezen goed schoon te maken. Wij hebben ook nog een uitgebreid artikel geschreven over hoe je goed je tanden moet poetsen.

goed tanden poetsen

2. Vergeet je tong niet te poetsen en schrapen

Wanneer je je tanden gepoetst hebt, is het verstandig om ook je tong zachtjes met de tandenborstel te reinigen. Op je tong blijven net als op je tanden bacteriën zitten. De bacteriën die achterblijven op je tong als je die niet reinigt veroorzaken een witte aanslag en een slechte adem. Je kunt in plaats van een tandenborstel ook een tongreiniger of een tongschraper gebruiken.

3. Poets met een elektrische tandenborstel voor een goede mondverzorging

Uit onderzoek is gebleken dat een elektrische tandenborstel veel effectiever is dan een handmatige tandenborstel. Zo wordt er meer tandplak verwijderd en kun je beter tandsteen voorkomen. Daarnaast heb je minder kans op tandvleesontsteking. Een goede sonische elektrische tandenborstel zal ook al de juiste poetsbeweging voor je maken. Zo zal je minder snel schrobben. Daarnaast zit er ook een druksensor op, zodat je niet te hard drukt op je tanden en je tandvlees. Tot slot zit er vaak ook een ingebouwde memory functie in de sonische tandenborstel. Dan weet je precies hoe lang je moet poetsen. Zo kun je zorgen voor de perfecte mondverzorging tijdens het tanden poetsen.

Sonische Elektrische Tandenborstel 2 Stuks

4. Gebruik een zwarte tandpasta voor witte tanden

Het klinkt apart, maar er zijn diverse zwarte tandpasta’s verkrijgbaar die je een mooi wit gebit bezorgen. Het voelt in het begin best gek. Het is even wennen, dat zwarte spul op je witte tanden. De tandpasta’s zijn lekker fris en op het zicht is het niet anders dan gewone tandpasta. Verwacht niet dat je na twee keer poetsen al resultaat ziet. Je moet langere tijd je tanden poetsen met een charcoal tandpasta om het verschil te zien. Het grote voordeel van deze charcoal tandpasta is dat ze geen chemische bleekmiddelen bevatten, maar ze werken op basis van natuurlijke ingrediënten. Een goede natuurlijke methode dus voor een goede mondverzorging.

Zwarte charcoal tandpasta

5. Maak gebruik van een flosser, stoker of rager voor een goede mondgezondheid

Ondanks het feit dat je goed je tanden poetst kan er toch nog tandplak blijven zitten tussen je tanden en kiezen. Er kunnen tussen je tanden en kiezen nog bacteriën blijven zitten. Dit komt omdat je met een tandenborstel moeilijk bij de kleine ruimte tussen je tanden en kiezen komt. Hierdoor ontstaan er vaak gaatjes en tandvleesproblemen tussen de tanden en de kiezen in. Je kunt flosdraad gebruiken tussen je tanden en kiezen. Bij grotere tussenruimten kun je tandenstokers gebruiken. Als de tandenstoker te groot is, kun je ook een rager gebruiken. Een goede manier voor een goede mondverzorging. Echter werkt flossen met waterflosser nog efficiënter en is dit op termijn ook een voordeligere oplossing.

6. Neem een monddouche met een waterflosser

Als je liever niet je tanden flost met flosdraad is er een uitkomst: neem een verfrissende monddouche met een waterflosser. De krachtige waterstraal verwijdert heel nauwkeurig en soepel allerlei onzuiverheden en tandplak. Bijvoorbeeld de ruimte bij je onderste rij tanden, waar je moeilijk bij kunt en er zich veel tandsteen vormt, kun je goed schoon houden met de waterflosser. Wij hebben een professionele water flosser die je tanden goed schoon houd. Dit is ook ideaal als je een beugel hebt. In een ander artikel bespreken wij hoe je kunt bleken met een beugel.

Waterflosser monddouche

7. Drink genoeg water voor een goede mondverzorging

Uitdrogen van je mond kan een slechte adem veroorzaken. De mond kan o.a. uitdrogen door het gebruik van bepaalde medicijnen of veel koffie drinken. Daarnaast kun je een droge mond krijgen als je met je mond open slaapt. De richtlijn is om minimaal 2 liter water per dag te drinken. Als je last hebt van een droge mond, word geadviseerd om 2,5 liter water per dag te drinken. Zo kun je in veel gevallen een slechte adem tegengaan. Het helpt ook om een glas water te drinken na rode wijn. Zo is de (rode) wijn minder schadelijk voor je tanden.

water drinken mondverzorging

8. Een glas water naast je bed

Als je met je mond open slaapt, kun je `s avonds last krijgen van een droge mond. Een droge mond is niet goed voor je mondverzorging. Speeksel en daarmee een vochtige mond is namelijk goed voor je mondgezondheid. Je kunt je mond beschermen door genoeg water te drinken. Daarom raden wij aan om een glas water naast je bed te plaatsen als je last hebt van een droge mond. Zo kun je `s avonds je mond goed verzorgen door een glas water te drinken als je wakker word van een droge mond.

9. Poets je tanden niet met teveel water

Wij raden aan om je tanden te poetsen nadat je je mond hebt gespoeld met water. Daarom kun je de water floss beter gebruiken voordat je je tanden poetst. Je kunt het beste na het tanden poetsen de tandpasta gelijk uitspugen en het schuim wegspoelen met een heel klein beetje water. Zo blijft het beschermende laagje van de tandpasta beter zitten na het tanden poetsen. Wij hebben ook nog een artikel geschreven over tanden poetsen: met of zonder water?

10. Na eten en drinken niet gelijk poetsen

Als je iets hebt gegeten of gedronken, met name zure of zoete producten, is het handig om niet gelijk je tanden te poetsen. Zo heeft je speeksel even de tijd om de kleurstoffen en toevoegingen te verwerken. Dit is goed voor je mondverzorging en je tandglazuur. Door gelijk te poetsen, heeft je mond niet de kans zichzelf te reinigen. Drink dus een glaasje water na het eten en drinken van zure dingen en wacht even een uur met je tanden poetsen. Je kunt na het eten en drinken ook prima een heerlijke monddouche nemen.

In een ander artikel hebben wij nog meer tips over hoe je veilig wittere tanden kunt krijgen.


Veelgestelde vragen

Wat is mondverzorging?

Mondverzorging is alles wat er komt kijken bij een goede mondhygiëne en mondgezondheid. Denk bijvoorbeeld aan tanden poetsen, tanden flossen en een goede poetsstrategie.

Waarom is mondverzorging belangrijk?

Een goede mondverzorging is belangrijk voor je algehele gezondheid en je hygiëne. Als je je mond goed verzorgt, is de gezondheid van je tandvlees en tanden beter. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld tandvleesontstekingen.

Hoe lang duurt mondverzorging?

Een goede mondverzorging hoeft niet lang te duren. Zo ben je per dag ongeveer 6 minuten kwijt met je tanden flossen en je tanden poetsen.

Krijg ik wittere tanden bij goede mondverzorging?

Als de gezondheid van je gebit beter is, zijn je tanden schoner en witter. Daarnaast is de gezondheid van je tandvlees ook een stuk beter.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Bruine aanslag op je tanden? Zo kun je bruine vlekken verwijderen!

Last van bruine aanslag op je tanden? Wij snappen dat dit niet bepaald een sierraad is, je tanden zijn je visitekaartje. Daarnaast is het ook niet goed voor de gezondheid van je gebit. Gelukkig zijn er veel technische ontwikkelingen geweest de laatste tijd. Zo kun je gewoon thuis je tanden witter maken en bruine vlekken op tanden verwijderen. De bruine aanslag kan langzaamaan tandplak worden en zelfs tandsteen. Lees in een andere blog hoe je zelf tandsteen kunt verwijderen.

(meer…)