GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

De beste (geteste) elektrische tandenborstel

Mocht je je afvragen of elektrische tandenborstels beter zijn dan een handtandenborstel dan kunnen we duidelijk zijn. Daar kunnen wij volmondig “ja” op zeggen. Iets kunnen missen als kiespijn. Dit zegt eigenlijk alles al; we weten allemaal dat kiespijn erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Je gebit goed verzorgen is erg belangrijk. Niet alleen om kiespijn te voorkomen, maar ook om een goede hygiëne van je gebit te hebben, een frisse adem hebben of witte tanden krijgen. Maar wat is de beste elektrische tandenborstel en welke tandenborstels zijn er? In deze blog alles over de elektrische tandenborstel.

Wat is de beste elektrische tandenborstel?

Voordelen elektrische tandenborstel vs handmatige tandenborstel

Elektrische tandenborstels zijn veel beter dan handmatige tandenborstels. Elektrische tandenborstels hebben een aantal voordelen:

 • Verwijderen tandplak een stuk effectiever en nauwkeuriger.
 • Bereiken makkelijk de ruimte tussen je tanden en kiezen.
 • Maken automatisch de juiste poetsbeweging; geen kans op “schuren”
 • Zijn verkrijgbaar met een memory-functie waardoor de borstel onthoud wat je favoriete poets stand is.
 • Stop automatisch na 2 minuten, zo weet je precies wanneer de aanbevolen tijd van een poetsbeurt verstreken is.
 • Door het automatische aspect van de borstel is je tanden poetsen een stuk minder vermoeiend.
 • Zijn verkrijgbaar met een druksensor, als je te hard drukt past de tandenborstel zich hier op aan.
 • Extra functies op een sonische elektrische tandenborstel zoals tanden bleken en polijsten.
 • Sonische elektrische tandenborstel kan tot wel 31.000 poetsbewegingen per minuut maken.
 • Een goede elektrische tandenborstel heeft een goede accu; tot wel 1 maand lang je tanden poetsen met slechts 1x opladen.
 • Een automatische elektrische tandenborstel maakt de poetsbeweging voor jou

Er zijn nu eenmaal veel voordelen aan het poetsen van je tanden met een elektrische tandenborstel. Naast het gemak van een elektrische tandenborstel, is het ook een effectieve manier om witte tanden en een frisse adem te krijgen. In deze blog leggen wij je uit hoe je het beste je tanden kunt poetsen.

Welke elektrische tandenborstels zijn er?

Elektrische tandenborstels helpen je bij een goede verzorging van je gebit. Ze helpen bij het krijgen van een frisse adem, een mooie lach én het voorkomt dat er zich tandplak en etensresten vormt achter of tussen je tanden. Daarnaast is het goed voor het voorkomen van tandvleesontstekingen en verklein je de kans op tandbederf en gaatjes. Zo voorkom je hoge tandartskosten. Er zijn tegenwoordig veel verschillende tandenborstels verkrijgbaar waardoor het lastiger is om de juiste keuze te maken.

Poets je tanden witter

Samenvattend heb je de volgende elektrische tandenborstels:

 • Roterende elektrische tandenborstels
 • Automatische 360 graden tandenborstels
 • Sonische elektrische tandenborstels

Er zijn meerdere types elektrische tandenborstels. De “gewone” roterende elektrische tandenborstel, de sonische elektrische tandenborstel, de automatische elektrische tandenborstel. De “gewone” elektrische tandenborstel lijkt veel op een handtandenborstel. Een prima manier om je tanden schoon te maken, maar zeker niet de beste. Al verwijdert de “gewone” elektrische tandenborstel volgens deze studie wel 21% meer tandplak (na 3 maanden gebruik). De sonische tandenborstel is iets speciaals.

Sonische Elektrische Tandenborstel 2 Stuks

Verschil elektrische roterende vs elektrische sonische tandenborstel

Er zijn een aantal verschillen tussen roterende en sonische tandenborstels. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • De poetsbeweging
 • De vorm van de borstel
 • Het gebruiksgemak

De poetsbeweging

De poetsbeweging van een roterende tandenborstel maakt een roterende beweging en snelle pulsaties. De tandenborstelharen vegen het tandplak van het tandoppervlak, maar worden ook tegelijkertijd tegen het tandoppervlak gedrukt. Door de pulserende beweging wordt tandplak losgemaakt en weggeveegd. Helaas voel je met een roterende tandenborstel niet veel vibraties.

De sonische technologie is vergelijkbaar met de beweging die je met een handtandenborstel maakt. Daarentegen maakt de sonische tandenborstel in 1 poetsbeurt ruim duizend bewegingen meer. De borstelharen trillen op zon hoge snelheid dat je tot diep aan de tandvleesrand vastzittend tandplak weghaalt. Daarnaast worden door de trillingen microbelletjes water gecreëerd die zelfs tussen je tanden reinigen en je een bijzonder fris gevoel in je mond geven.

De vorm van de borstel

Roterende elektrische tandenborstel beschikken over een ronde borstelkop die in hoge snelheid roteert. Hoe hoger de rotatiesnelheid, hoe meer poetsbewegingen de borstelkop maakt. Het aantal poetsbewegingen is van invloed op hoeveel tandplak je weghaalt. Ronde borstelkoppen hebben als voordeel dat ze, dankzij hun vorm, de tand volledig omsluiten. Zo raken de borstelharen tot diep aan de tandvleesrand.

Sonische tandenborstel hebben een ovale borstelkop en lijken qua vorm eigenlijk op een handtandenborstel. Het grote verschil is dat de borstelharen in hoge snelheid vibreren. Hoe meer vibraties per minuut, hoe meer poetsbewegingen de tandenborstel maakt. Door de ovale borstelkop bestrijk je in 1 poetsbeweging meer tanden en kiezen dan je met een roterende tandenborstel doet. De Fleeck tandenborstel heeft een perfecte DuPont pasvorm – een ovale borstelkop met perfecte ronde pasvorm. De borstelhaartjes passen perfect rond de tand zodat je effectief wittere tanden kunt krijgen en je tandvlees niet beschadigd.

Het gebruiksgemak

Voor een roterende tandenborstel is het belangrijk dat je elke tand afzonderlijk poetst. De ronde vorm van de borstelkop komt namelijk alleen van pas als je elke tand ook daadwerkelijk poetst. Dit vergt een andere manier van tanden poetsen. Je moet namelijk de borstelkop op elke tand of kies drukken. Deze techniek stelt je geduld dus iets op de proef. Veel mensen poetsen niet – of willen niet – op deze manier poetsen.

Je kunt met een sonische tandenborstel een vloeiende, grote beweging maken om je tanden te poetsen. Dankzij de ovale vorm van de borstelkop is het tandoppervlak namelijk al volledig bedekt. Het enige wat je hoeft te doen is de borstelkop door elke zone van je mond te bewegen. De trillende borstelharen doen de rest. Dit is een handige techniek die veel mensen een stuk handiger vinden dan tand voor tand poetsen.

De automatische tandenborstel

De automatische 360 tandenborstel is een handige tandenborstel als je snel wittere tanden wilt krijgen. Maar liefst een derde van Nederland blijkt zijn tanden niet twee maal per dag gedurende twee minuten te poetsen. Daarom hebben wij de automatische tandenborstel op de markt gebracht. De 360 graden tandenborstel poetst meerder tanden tegelijk in slechts 45 seconden.

Automatische 360 Graden Tandenborstel

Automatisch poetsen volgens de Bass-methode

De beste manier om je tanden te poetsen is volgens de Bass methode. Hierbij hou je de tandenborstel in een hoek van 90 graden en maak je met een handtandenborstel rustige, heen – en weer gaande bewegingen. De automatische tandenborstel zorgt met de trilhaartjes voor duizenden bewegingen per minuut. Je hoeft dit dus niet zelf te doen.

Bespaar tijd met tanden poetsen

Doordat de automatische tandenborstel met nauwkeurige siliconen trilhaartjes tot het tandoppervlak komen, worden je tandhalzen en je tandvlees goed gereinigd. Hierdoor hoef je maar 45 seconden per keer je tanden te poetsen. Daarmee bespaar je per jaar heel wat tijd. Om precies te zijn zo’n 912 minuten per jaar. In ons drukke schema past deze automatische tandenborstel precies.

Voorkom beschadigingen aan het gebit

Doordat de tandenborstel volledig automatisch is, kun je eigenlijk niet te hard poetsen. De tandenborstel, met intelligente ingebouwde motor, doet dit al voor je. Zelfs als je te hard drukt, beschermen de siliconen haartjes ten alle tijden je tandvlees en tandglazuur.

De beste elektrische tandenborstel

Als je de beste elektrische tandenborstel wilt kiezen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Sonische Elektrische Tandenborstel 2 Stuks

Poetssnelheid

Een belangrijke factor om naar te kijken is het aantal poetsbewegingen per minuut. Een handmatige tandenborstel poetst met ongeveer 300 poetsbewegingen per minuut. Sonische elektrische tandenborstels poetsen met duizenden bewegingen per minuut, soms wel 31.000 poetsbewegingen per minuut.

Het aantal poetsbewegingen per minuut zullen ervoor zorgen hoe krachtig de tandenborstel aanvoelt en hoe sterk de vibraties zijn. Het is ook goed om te kijken naar een elektrische tandenborstel die een comfortabele poetssnelheid heeft. Daarom is het belangrijk om een elektrische tandenborstel te vinden met verschillende poetsstanden.

De vibraties zijn voelbaar

Als je een elektrische tandenborstel uitzoekt is het belangrijk om de vibraties in je mond te voelen tijdens het poetsen. Volgens deze studie zorgen de sonische vibraties er namelijk voor dat er minder bacteriën en tandplak zich hecht aan het tandoppervlak. De vibraties moeten voelbaar zijn in je mond, zodat ze tandplak op een effectieve manier kunnen verwijderen.

Pasvorm van de opzetborstels

Als de kop van een elektrische tandenborstel te groot is voor je mond, voelt het waarschijnlijk oncomfortabel om je achterste kiezen te bereiken. Om je tanden perfect te kunnen poetsen, moet de pasvorm goed zijn. De pasvorm moet perfect om de tanden zijn, zodat het tandvlees en het tandglazuur niet word beschadigd.

Memoryfunctie

Sommige elektrische tandenborstel hebben handige, ingebouwde timers die je er aan herinneren om 2 minuten per dag te poetsen, de aangeraden tijd volgens deze studie (en tandartsen) om je tanden te poetsen. Met een automatische tandenborstel hoef je maar 45 seconden per dag je tanden te poetsen. Sommige elektrische tandenborstels hebben ook een poetsgeheugen. Je poetst waarschijnlijk vaak op je favoriete functie. Goede elektrische tandenborstels onthouden wat de laatste stand was waarop jij je tanden poetste. Zo kun je tijdsefficiënt op je favoriete stand je tanden poetsen.

Kosten van een elektrische tandenborstel

De beste elektrische tandenborstel is degene die voor jou het meest comfortabel aanvoelt. Dat is niet altijd afhankelijk van de prijs. Bedenk jezelf goed dat je ook regelmatig nieuwe opzetborstels moet kopen. Deze opzetborstels variëren enorm in prijs.

Aanbieding elektrische tandenborstel

De beste elektrische tandenborstel is degene die het meest comfortabel aanvoelt bij gebruik. Het is niet zo dat des te meer je betaalt, het comfort toeneemt. Bedenk jezelf goed dat een elektrische tandenborstel onderhoud vraagt. Er zijn goede kwalitatieve elektrische tandenborstels in de aanbieding. Wat je jezelf moet afvragen is het volgende:

 • Hoeveel kost de starterskit?
 • Hoeveel kosten de opzetstukjes voor de tandenborstels?
 • Wat zijn de opties om je elektrische tandenborstel op te laden?
 • Hoe lang duurt het voordat de tandenborstel is opgeladen en hoe lang doe je hiermee?
 • Is het een leverancier die de elektrische tandenborstel aanbied voor een scherp tarief? Hebben ze af en toe ook leuke acties, kortingen of kan je gebruik maken van promotie codes?

Zo is het dus interessant om te kijken naar de beste aanbieding voor een elektrische tandenborstel. Daarmee krijg je de beste prijs-kwaliteit verhouding en heb je de beste elektrische tandenborstel.

Vernieuwen opzetborstels

Je dient, net als bij de handtandenborstel, regelmatig je opzetborstel te vernieuwen. Het beste is om de opzetborstel te vervangen als de haren uit elkaar gaan staan of krom gaan staan. Er zijn speciale opzetborstels met een perfecte pasvorm. Denk bijvoorbeeld aan de DuPont pasvorm, de perfecte pasvorm om de tand heen. Zo kun je op een veilige manier je tanden poetsen. De ADA (The American Dental Association) raad aan om elke 3-4 maanden de opzetstukjes van je elektrische tandenborstel te vervangen.

De geschiedenis van de (elektrische) tandenborstel

Een aantal interessante feitjes over de geschiedenis van de elektrische tandenborstel. De ontwikkeling van de revolutionaire sonische tandenborstel heeft even geduurd. Dit is de timeline van de tandenborstel:

 • Al duizenden jaren geleden gebruike men takjes als tandenstoker en kauwbladeren om de tanden te reingen.
 • De eerste, moderne tandenborstel is volgens de geschiedenisboeken tot leven gekomen in de veertiende eeuw. Zo poetste de Chinezen hun tanden met een stok met varkenshaar.
 • De eerste elektrische tandenborstel werd in 1939 in Zwitserland ontworpen, die nog niet draadloos was
 • In 2010 ontwikkelden wetenschappers een elektronische tandenborstel die op zonne energie werkt. Daarnaast is er bij deze tandenborstel geen tandpasta meer nodig.

Elektrische tandenborstel kopen

Zo zijn er een aantal aanbieders waar je een elektrische tandenborstel kunt kopen. In deze blog hebben wij je duidelijk gemaakt welke dingen belangrijk zijn om op te letten als je een elektrische tandenborstel gaat kopen. Denk hierbij aan de pasvorm van de opzetborstels, verschillende poetssnelheden, vibraties en de beste prijs-kwaliteit verhouding van de elektrische tandenborstel.

Nederlanders poetsen – met ruim zestig procent – het meest elektrisch van de wereld. Het is slecht een kwestie van tijd voordat de rest van de wereld volgt. Tanden poetsen is belangrijk en bovendien is het nog nooit zo leuk geweest.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste elektrische tandenborstel?

Experts zijn het erover eens dat er een aantal factoren zijn waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van de beste elektrische tandenborstel. Dit zijn de pasvorm van de opzetstukjes, de aan – of afwezigheid van vibraties, de poetssnelheid en de aan – of afwezigheid van een memoryfunctie.

Welke elektrische tandenborstels zijn er?

Er zijn eigenlijk drie verschillende types op de markt. De “gewone” elektrische tandenborstel, de roterende elektrische tandenborstel en de sonische tandenborstel. Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen deze verschillende types tandenborstels.

Wat is het verschil tussen de sonische tandenborstel en de roterende tandenborstel?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee types tandenborstel. De sonische tandenborstel heeft een ovale pasvorm, waardoor je in een vloeiende beweging je tanden kunt poetsen. De roterende tandenborstel heeft een ronde pasvorm, waardoor je tand voor tand moet poetsen. Daarnaast heeft de sonische tandenborstel de beschikking over vibraties en verschillende poetssnelheden, waarbij de roterende tandenborstel dit vaak niet heeft.

Wat is de beste aanbieding voor een elektrische tandenborstel?

Bij een aanbieding voor een elektrische tandenborstel is het belangrijk om te letten op de prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast is het belangrijk jezelf te beseffen dat een tandenborstel onderhoud vraagt. De opzetborstels moeten ook vervangen worden. Daarnaast is het goed om naar de oplaadtijd te kijken en of een aanbieder gebruik maakt van kortingsacties.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Kun je een dode tand bleken?

Als je een ongeluk hebt gehad, zoals een klap tegen de tand, kan het zijn dat er een stuk tand is afgebroken of dat je zelfs een dode tand hebt. Je kunt ook last krijgen van een dode tand zonder dat je het merkt. Een dode tand geeft vaak klachten. Het belangrijkste symptoom is een veranderde tandkleur. Soms kan het gepaard gaan met pijn of klopgevoeligheid.

(meer…)