GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Hoe lang blijven je tanden wit na bleken?

Als je je tanden eenmaal bleekt, wil je graag de behaalde resultaat behouden. Maar hoe lang blijven je tanden wit na het bleken? Je tanden vragen ook onderhoud en moeten na enige tijd weer gebleekt worden. Je wilt nou eenmaal zo lang mogelijk genieten van wittere tanden. Toch kun je een aantal dingen doen zodat jij zo lang mogelijk geniet van het effect van tanden bleken.

Om witte tanden te behouden even geen koffie en thee drinken

Even geen koffie en thee na tanden bleken

Je moet er rekening mee houden dat je het beste koffie en thee 24 uur kunt laten staan. Na het tanden bleken kun je het beste (minimaal) 4 uur lang alleen maar water drinken. Toch is het nog beter om 24 uur na een bleeksessie niet te roken en thee, koffie of rode wijn kun je het beste laten staan. Zo blijven je tanden lang wit na bleken. Daarnaast kun je vruchtensappen of koolzuurhoudende dranken ook beter laten staan en veel voeding met kleurstoffen ook. In een ander artikel leer je alles over wat je het beste wel en niet kunt eten na tanden bleken.

Denk bijvoorbeeld aan vruchtenjam en rode bietjes wat je beter even niet kan eten. Omdat het tandglazuur nog wat poreuzer is, kunnen kleurstoffen makkelijker in het glazuur dringen en dat beïnvloed het resultaat op een negatieve manier.

Resultaat na tanden bleken

Hoe lang je tanden wit blijven hangt af van je levensstijl en mondverzorging

Het uiteindelijke resultaat is vaak na een paar keer bleken te zien. Hoewel je met onze bleeksets elke dag je tanden kunt bleken, raden wij aan om na de eerste 3 dagen dit af te bouwen. Zo kan je tandglazuur optimaal herstellen. In een ander artikel kun je alles lezen over hoe vaak je je tanden kunt bleken. Het kan even duren voordat je het uiteindelijke resultaat kunt zien. Dit is vaak al na 3 sessies maar in sommige gevallen pas na ongeveer 2 weken. In die tijd kan de kleur licht teruglopen. Dit komt omdat het tandglazuur iets uitdroogt door de bleekgel. Daardoor lijken de tanden witter. Vervolgens neemt het glazuur weer wat water op en komt de “oude” kleur langzaam weer terug. Dit effect is na een paar dagen voor het grootste deel weg. Echter is dit zo minimaal dat het veel mensen niet opvalt. Je kunt dus het beste een paar keer je tanden bleken met korte tussenpauzes van 1-2 dagen. Zo krijg je het definitieve resultaat en precies de kleur die jij wilt. Tot slot hoef je je op deze manier niet meer af te vragen hoe lang je tanden wit blijven na bleken.

Benieuwd naar ervaringen omtrent tanden bleken? Lees onze blog over tanden bleken ervaringen van onze klanten.

Roken na tanden bleken

Roken heeft een negatief effect op de kleur van je tanden

Veel mensen weten dat roken slecht voor je is. Maar wat is het effect van roken op de kleur van je tanden? Teer en nicotine hechten zich aan je tandglazuur en verkleuren je tanden. Deze hardnekkige verkleuringen zijn lastig te verwijderen. Daarnaast zorgen de stoffen in een sigaret ervoor dat de doorbloeding naar je tandvlees verslechterd. Hierdoor word de gezondheid van je gebit minder. Je kunt het beste 4 uur lang na je tanden bleken niet roken.

Hoe lang je tanden wit blijven

Hoe lang je tanden wit blijven na een bleekbehandeling is lastig te voorspellen. Vaak is er wel sprake van lichte verkleuring na het bleken. Koffie, thee, wijn en eten met veel kleurstoffen zorgen na verloop van tijd altijd voor een lichte terugloop.

Dat je tanden onderhoud vergen en niet voor eeuwig wit blijven, is duidelijk. Maar hoe snel het verkleuren gaat is voor iedereen verschillend. Zo is er onlangs bekend geworden uit recent onderzoek dat rode wijn je tanden het meest doet verkleuren. Het heeft niet alleen te maken met wat je eet, maar bijvoorbeeld ook met de oorspronkelijke kleur van je tanden. Daarnaast is het ook goed om goed je tanden te poetsen.

Tandplak kan namelijk zorgen dat de kleur terugloopt. Zorg er dus goed voor dat je tandplak verwijdert met een goede elektrische tandenborstel én dat je goed poetst. In een ander artikel alles over hoe je goed je tanden poetst.

Sonische Elektrische Tandenborstel 2 Stuks

Als de kleur weer terugloopt na verloop van tijd kun je weer starten met het bleken van je tanden. Je kunt de kleur van je tanden goed bijhouden met een handige meegeleverde shadeguide.


Veelgestelde vragen

Hoe lang blijven je tanden wit na bleken?

Dat verschilt per individu en is afhankelijk van je levensstijl. Als je zelf je tanden bleekt met een veilige bleekset en je bereikt de gewenste kleur van je tanden, blijven je tanden zo’n 2-3 maanden zeker wit.

Waardoor worden je tanden geler na het bleken?

Door koffie, wijn en thee te drinken en producten te nuttigen met veel kleurstoffen heb je sneller kleurverloop. Daarnaast krijg je van roken ook gelere tanden.

Waardoor blijven je tanden zo lang mogelijk wit na bleken?

Door je tanden goed te poetsen en je mond te reinigen krijg je minder snel te maken met kleurverloop. Daarnaast kun je het beste je tanden bleken na het tanden poetsen, voor het slapen gaan. Zo komen je tanden niet in aanraking met kleurstoffen. Probeer 24 uur na een bleeksessie zo min mogelijk koffie, thee of wijn te drinken of te roken.

Hoe lang mag ik niet roken na tanden bleken?

Het wordt aangeraden door experts om in ieder geval 4 uur lang niet te roken na het tanden bleken. Het is het beste volgens experts om 24 uur lang na een bleeksessie niet te roken.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Tanden bleken: de voordelen en nadelen

Tegenwoordig is het allang niet meer alleen voor Hollywoodsterren en BN-ers: je kunt tegenwoordig goedkoop je tanden bleken of een bleeksalon bezoeken. Om nog maar niet te spreken over de vele voordelige aanbiedingen voor tanden bleken. Vaak word tanden bleken niet vergoed. Zo kun je erg goedkoop je tanden bleken, maar zijn er ook nadelen voor tanden bleken? De tanden bleken voor – en nadelen bespreken we met je in dit artikel.

(meer…)