GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Hoe lang niet roken na tanden bleken?

Je vraagt je misschien af hoe lang je niet mag roken na tanden bleken. In deze blog kun je alles vinden over de effecten van roken op je gebit en waarom het raadzaam is in ieder geval 4 uur lang niet te roken na het bleken van je tanden. Naast dat roken namelijk slecht is voor de huid en voor de longen, krijg je er ook gele tanden van. Daarnaast is het niet goed voor de gezondheid van je tandvlees. Misschien ben je van plan om te stoppen met roken en zoek je naar extra motivatie om je te helpen met het stoppen van roken. Lees snel verder..

Tanden bleken en roken gaan niet goed samen

Het effect van roken op je gebit

Bijna iedereen weet dat roken slecht voor je is. Het is slecht voor je longen, hart en bloedvaten. Maar dat het ook slecht voor je tanden is, is vaak onduidelijk. Tegenwoordig zie je wel vaak op pakjes staan “Roken veroorzaakt tandbederf” met een rij gele tanden als afbeelding. Tabak bevat teer en nicotine, twee stoffen die je afweer verminderen en je tandglazuur beschadigen.

Roken en gele tanden

Nicotine is een stof die je bloedvaten vernauwt. Daardoor word je tandvlees minder goed doorbloed. Dit zorgt ervoor dat de afweer en gezondheid van je tandvlees afneemt. Daarom genezen wondjes in je tandvlees minder snel. De bacteriën in tandplak kunnen zonder deze afweer hun gang gaan en meer schade aanrichten. Daardoor word er bij rokers meer tandplak gevormd, die na enige tijd verkalkt tot tandsteen.

Tanden reiningen tandsteen verwijderaar polijster tandsteen

Mensen die roken hebben dus meer last van tandplak en tandsteen dan niet-rokers. Daarnaast hebben rokers een grotere kans op tandvleesontstekingen.

Als rokers tandvleesontstekingen krijgen is dit vaak erger dan bij niet-rokers. Zoals eerder uitgelegd, is de afweer bij rokers ook minder. Rokers herstellen dus ook minder snel van tandvleesontstekingen dan niet-rokers. Tot slot hebben rokers meer kans om tanden of kiezen te verliezen aan een ontsteking. Als ze eenmaal deze tanden kwijt zijn, komen ze minder vaak in aanmerking voor een implantaat. Dit komt door zwakker tandvlees en een zwakkere gebitsgezondheid.

Tanden bleken en roken

Effecten van roken op je tanden

Als je een optimaal resultaat wilt en wittere tanden wilt krijgen, is het het beste om te stoppen met roken en vervolgens je tanden te bleken. Wil je toch roken en je tanden bleken? Dan is het raadzaam om in ieder geval 4 uur lang te wachten na het tanden bleken. Na tanden bleken is het tandglazuur wat poreuzer en heeft het even de tijd nodig om te herstellen. Daarom adviseren wij om `s avonds je tanden te bleken, na het tanden poetsen, voor het slapen gaan. Zo komen je tanden langere tijd niet in aanraking met kleurstoffen en/of sigaretten. Uiteraard wil je graag voorkomen dat je vlekjes op je tanden krijgt.

Stoppen met roken en witte tanden

Roken veroorzaakt dus veel problemen in de mond. Denk aan een slechte adem en tandverkleuringen zoals. Deze verkleuringen lijken op die van koffie en thee, maar zijn veel lastiger te verwijderen. Nicotine en teer hecht zich aan je tandoppervlak, waardoor je gelige tanden kunt krijgen. Dit is veel lastiger te verwijderen dan kleurstoffen van wijn of thee. Ook hebben rokers twee tot vier keer meer kans op kanker in de mondholte dan niet-rokers. Alle reden om te stoppen als je wittere tanden wilt krijgen. Na ongeveer 2-6 weken stoppen met roken begin je de eerste effecten te merken. Het tandvlees begint zich te herstellen doordat de bloedvaten weer verwijden. De slechte adem verdwijnt vaak na zo’n 2-3 maanden. De kans op tandvleesontstekingen neemt ook snel af. Je krijgt dus het snelt witte tanden door te stoppen met roken en met veilige producten je tanden te bleken.

Tandenbleekset Waterstofperoxide

Veelgestelde vragen

Hoe lang niet roken na tanden bleken?

Na het bleken van de tanden worden het tandglazuur wat poreuzer. Je tandglazuur moet hier even van herstellen, dit gebeurt natuurlijk. Roken kan dit natuurlijke proces verstoren. Experts adviseren daarom om minimaal een paar uur niet te roken na het bleken van je tanden.

Kan ik roken en tanden bleken?

Als je een roker bent, kun je je tanden bleken met veilige, professionele producten. De resultaten zullen wel minder zijn dan bij een niet-roker. Roken veroorzaakt namelijk een vervelende bruine aanslag op de tanden die moeilijk te verwijderen is.

Als ik rook, wanneer moet ik dan mijn tanden bleken?

Rokers kunnen het beste `s avonds, na het tanden poetsen, voor het slapen gaan, hun tanden bleken. Tijdens je slaap komen je tanden niet in aanraking met kleurstoffen van eten en/of drinken. Daarnaast komen je tanden niet in aanraking met nicotine of teer. Hierdoor kunnen je tanden goed herstellen van een bleeksessie.

Waarom krijg ik gele tanden van roken?

Roken veroorzaakt een slechte adem en tandverkleuringen. Dit komt door nicotine en teer. Nicotine zorgt voor verminderde afweer en bloedtoevoer naar het gebit. Hierdoor kan tandplak sneller schade aanrichten. Denk bijvoorbeeld aan tandvleesontstekingen en gaatjes. De teer vormt een hardnekkige , bruine aanslag op het tandglazuur die je er moeilijk vanaf kunt poetsen.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Tanden poetsen en bleken met baking soda

Als je van kanariegele tanden naar een hagelwit gebit wilt, moet je denken aan facings. Het is niet natuurlijk om twintig tinten wittere tanden te krijgen met een bleekproduct. Volgens recent onderzoek kun je wel echt wittere tanden krijgen door je tanden te poetsen met baking soda. Er zit echter wel een belangrijk verschil tussen een pot baking soda bij de drogist of baking soda verwerkt in een goed tandenbleekproduct.

(meer…)