GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Hoe werkt tanden bleken?

Veel mensen vragen zich af wat de werking van tanden bleken is. Hoe werkt het precies en is tanden bleken veilig? Wij snappen je vraag en geven hieronder een duidelijk antwoord over hoe tanden bleken precies werkt. Je leest tegenwoordig allerlei trucs op het internet die je tanden witter schijnen te maken. Zo kun je mond spoelen met citroensap of je tanden bleken met baking soda. Dit zou veiliger zijn zelf je tanden bleken. Niets is minder waar: je kunt het beste zelf je tanden bleken.

Hoe tanden bleken in zijn werking gaat

Hoe werkt het bleken van tanden?

Het bleken van de tanden met een tandenbleekset van Tanden Bleken Thuis word gedaan met een oplossing van propyleenglycol, natrium bicarbonaat en menthol. Daarnaast zit er in de charcoal tandenbleekset activated charcoal en bij de tandenbleekset waterstofperoxide 0,1% waterstofperoxide in de oplossing. Al deze oplossingen zijn veilig en tasten het glazuur niet aan. Alleen de bovenste verkleuring word weggehaald. Je moet het dus wel bijhouden. In deze blog alles over tandverkleuringen en hoe je gele tanden kunt voorkomen en weer witte tanden kunt krijgen. Als je stopt met bleken, begint het vergelingsproces opnieuw: je tanden worden langzaam weer geler. In een andere blog beantwoorden wij de vraag hoe vaak je je tanden moet bleken.

Op welke wijze kan je het beste je tanden bleken?

Wij snappen dat je benieuwd bent naar wat werkt met tanden bleken. Alle methodes van Tanden Bleken Thuis zijn wetenschappelijk bewezen en werken. Daarnaast is het bleken van je tanden minder slecht dan gedacht word.

Biologisch tandarts Hans de Liefde: “Het bleken van je tanden is minder slecht dan over het algemeen gedacht wordt. Zolang je bleekt met een methode die het glazuur niet oplost, is het volkomen veilig”.

Met de methodes van Tanden Bleken Thuis lost je tandglazuur niet op. Daarmee is het volkomen veilig. Wij maken ook gebruik van natuurlijk tanden witten. Is activated charcoal beter dan whitening tandpasta?

Tanden bleken met whitening tandpasta voor wittere tanden

Er word veel mee geadverteerd. Whitening tandpasta die je tanden witter maken. Het belangrijkste is echter de schuurgraad van tandpasta. Tandpasta bestaat namelijk voor 20 tot 50% uit schuurmiddel. De functie van tandpasta is het verwijderen van aanslag. Hierbij wordt altijd een heel klein laagje tandglazuur verwijderd. Daarom is het belangrijk dat je tandpasta wel voldoende schuurgraad heeft, maar niet teveel. Dat kan tot overmatige slijtage lijden. De natuurlijke tandpasta en de activated charcoal hebben een schuurgraad onder de wettelijk toegestande hoeveelheid van 250. Daarnaast is de activated charcoal extra gefilterd. Zo zijn de korrels extra klein en absorberen zij wel vuil, maar maken het tandglazuur niet kapot. Zo kun je natuurlijk wittere tanden krijgen op een veilige manier.

Charcoal Zwarte Tandpasta

Wat te doen na tanden bleken?

Wij snappen dat je jezelf afvraagt wat je het beste kunt doen na tanden bleken. Je kunt het beste je tanden laten rusten na het tanden bleken. Je tandglazuur kan zo even herstellen. Wij raden aan om in ieder geval 4-6 uur lang alleen water te drinken en niet te roken. Daarnaast kun je tijdens deze periode ook niks eten. Lees hier alles over wat je het beste kunt eten of drinken na tanden bleken. Zo kan je gebit rustig herstellen en krijg je mooie, witte tanden. Daarom kun je het beste `s avonds je tanden bleken, na het tanden poetsen, voor het slapen gaan. Zo zijn je tanden mooi schoon en kun je je tanden mooi egaal bleken.

Tandenbleekset

Veelgestelde vragen

Hoe werkt tanden bleken?

In tandenbleeksets zit een bleekgel die ervoor zorgt dat de bovenste laag van je tandglazuur word gebleekt. Alleen de bovenste verkleuring word weggehaald. Al deze oplossingen tasten het tandglazuur niet aan en het is niet schadelijk voor je tanden.

Hoe snel krijg ik wittere tanden?

Je kunt niet binnen 5 minuten wittere tanden krijgen. Doordat er in veel eten en drinken veel kleurstoffen zitten, verkleuren je tanden snel. Het ligt aan je levensstijl hoe snel je wittere tanden krijgt. De meeste mensen zien na twee weken resultaat.

Krijg je van whitening tandpasta wittere tanden?

In veel whitening tandpasta’s zit geen waterstofperoxide. Je kunt wittere tanden krijgen met waterstofperoxide. In veel whitening tandpasta’s zit schuurmiddel. Je tanden worden wel schoner van veel whitening tandpasta’s. Er is echter weinig wetenschappelijk bewijs voor het blekende effect van whitening tandpasta’s in Nederland.

Wat kan ik doen na tanden bleken?

Je kunt het beste na je tanden je tanden even laten rusten. Wij raden aan om in ieder geval 4-6 uur lang alleen water te drinken en niet te roken of te eten. Daarom kun je het beste `s avonds, na het tandenpoetsen, voor het slapengaan, je tanden bleken.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Bruine aanslag op je tanden? Zo kun je bruine vlekken verwijderen!

Last van bruine aanslag op je tanden? Wij snappen dat dit niet bepaald een sierraad is, je tanden zijn je visitekaartje. Daarnaast is het ook niet goed voor de gezondheid van je gebit. Gelukkig zijn er veel technische ontwikkelingen geweest de laatste tijd. Zo kun je gewoon thuis je tanden witter maken en bruine vlekken op tanden verwijderen. De bruine aanslag kan langzaamaan tandplak worden en zelfs tandsteen. Lees in een andere blog hoe je zelf tandsteen kunt verwijderen.

(meer…)