GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Is tanden bleken goed of slecht?

Wij snappen dat je je afvraagt of tanden bleken slecht voor je is. Tanden bleken wordt al eeuwen gedaan maar beleeft de laatste jaren een opwaartse trend. Veel mensen hebben namelijk een mooi, stralend wit gebit. Dit geeft meer zelfvertrouwen en een goed gevoel. Daarentegen zijn er andere mensen sceptisch en vragen ze zich hardop af of tanden bleken slecht of goed is. Wij geven in dit artikel antwoord op deze belangrijke vraag.

Tanden bleken goed of slecht

Wit gebit krijgen niet gevaarlijk

Samenvattend kunnen wij zeggen: een wit gebit krijgen is niet gevaarlijk. Het is wel belangrijk dat de producten niet een te hoog gehalte waterstofperoxide mogen hebben of heel zuur mogen zijn. Je leest genoeg fabels op het internet over je gebit bleken met baking soda of citroensap. Dit is schadelijk en kan je tandglazuur aantasten. Wij hebben veilige producten zonder waterstofperoxide of maximaal 0,1% waterstofperoxide. Daarmee zijn onze producten 100% veilig. In een andere blog beantwoorden wij de vraag: Vanaf welke leeftijd mag je je tanden bleken?

Wij hebben alle producten laten testen en ze bevatten maar 0,1% waterstofperoxide. Alle producten zijn goedgekeurd volgens Europese wet- en regelgeving en zijn geregisteerd bij het CPNP, FDA en CE Keurmerk. Deze keurmerken zijn erg streng als het gaat om veiligheid én kwaliteit van producten. Daarom kun je bij ons 100% veilig je tanden bleken. Mocht je ergens anders je gebit (laten) bleken: let er dus goed op dat organisaties bij deze keurmerken zijn aangesloten. In deze blog lees je alles over hoe je veilig je gebit kunt bleken.

FDA Registered goedgekeurd
CNPN cosmetic product notification portal keurmerk logo
CE goedgekeurd keurmerk logo

Tanden bleken: goed of slecht voor je

Is tanden bleken nou goed of slecht voor je? Het belangrijkste is dat het het je tandglazuur niet aantast. “Het bleken van je gebit is minder slecht dan over het algemeen gedacht wordt. Zolang je bleekt met een methode die het glazuur niet oplost, is het volkomen veilig.” – Aldus biologisch tandarts Hans de Liefde

Het bleken van je gebit is niet gevaarlijk. Zolang de producten goedgekeurd zijn volgens Europese wet – en regelgeving en je het product gebruikt volgens de handleiding, kun je veilig je gebit bleken. Wij hebben producten die 100% veilig zijn en voldoen aan strenge EU-voorwaarden. Je kunt bij ons wittere tanden krijgen met peroxide of je tanden bleken zonder peroxide. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees hier de mogelijkheden om je tanden te bleken.

Tanden bleken zonder glazuur aan te tasten

Het bleken is volkomen onschadelijk” – aldus Frank Frank Goossens van de Nederlandse Vereniging tot bevordering van de bio-energetische Tandheelkunde (NVBT).

Je kunt overal in Nederland veilig een witter gebit krijgen. In deze blog lees je daar meer over.

Tanden bleken goed of slecht

Wij hebben een oplossing met peroxide dat het glazuur niet aantast. Daardoor word de bovenste verkleuring weggehaald. Je moet het bijhouden, maar je gebit word niet geler. Het haalt oppervlakkige verkleuringen weg. Wij hebben ook natuurlijke producten met een lage schuurwaarde die goed zijn voor je tandglazuur. Tot slot kun je in deze blog alles lezen over of tanden bleken schadelijk is.


Veelgestelde vragen

Is tanden bleken veilig?

Het belangrijkste om op te letten is of de producten zijn goedgekeurd volgens EU-normen. Daarmee kun je veilig je tanden bleken. Een mengsel van een laag gehalte peroxide zal alleen de oppervlakkige verkleuringen weghalen en je tandglazuur niet beschadigen.

Waar moet ik op letten bij tanden bleken?

Vanaf 1 november 2012 is er een nieuwe wet ingegaan voor tandenbleekproducten. Zo mogen producten voor thuis maar 0,1% waterstofperoxide bevatten. Daarmee kun je veilig thuis je tanden bleken. Alleen tandartsen mogen een hoger gehalte waterstofperoxide (6%) gebruiken.

Kan ik ook huismiddeltjes gebruiken voor wittere tanden?

Er word door tandartsen en mondhygiënisten geadviseerd om geen huismiddeltjes voor een wit gebit te gebruiken. Pas op met baking soda of zure producten. Dit heeft een lage PH waarde en kan je tandglazuur aantasten. Kies voor een veilig geteste manier; zoals een professionele tandenbleekset.

Is tanden bleken schadelijk voor mijn tandglazuur?

Het bleken van de tanden wordt gedaan met een oplossing van peroxide, dat het glazuur niet aantast. Daardoor wordt alleen de bovenste laag verkleuring weggehaald. Je moet het wel bijhouden, maar je tandglazuur blijft intact.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Alcohol is slecht voor je tanden

Dat alcohol slecht is voor onze tanden is algemeen bekend. Wat doet alcohol met onze tanden, waarom is het niet goed en wat zijn de gevolgen? In deze blog gaan we in op al deze zorgen.

(meer…)