GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Kun je tanden bleken met kronen of vullingen?

De klantenservice van Tanden Bleken Thuis krijgt vaak de volgende vragen: “Kan ik mijn tanden bleken met een kroon of vulling? Kan ik mijn tanden bleken met een brug?” Voordat je begint met je tanden bleken is het altijd goed zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Kan je zelf je tanden bleken of moet de tandarts het doen? In deze blog leggen wij je alles uit over hoe je tanden kunt bleken met kronen, vullingen of bruggen.

Tanden bleken met kronen of vullingen

Kronen bleken

Veel mensen hebben kronen. Een kroon is een soort “neptand”. De kroon kleurt niet mee met je echte tanden. Daarnaast heeft een kroon niet dezelfde samenstelling als een natuurlijke tand. Zo kan je bij de tandarts kiezen voor verschillende soorten kronen. Vaak kiest de tandarts voor een kroon met dezelfde kleur als je eigen gebit.

Kan ik mijn kroon bleken?

Hoewel je wel met een kroon je tanden kunt bleken, kleurt de kroon niet mee. Daarentegen is het niet schadelijk voor je gebit. De kwaliteit van de kroon zal niet minder worden als je je tanden gaat bleken met een kroon. Daarentegen kun je de kroon niet mee bleken met je overige tanden. Een kroon is dood materiaal en heeft een vaste kleur. Om een echt bleekeffect te kunnen bereiken met onze bleekgel, heb je een levende tand nodig. Als je dus je tanden wilt bleken met een kroon, kun je beter een andere volgorde aanhouden. Je kunt beter eerst je tanden bleken en vervolgens de kroon laten plaatsen. Zo kan de tandarts de kroon in dezelfde kleur maken als je gebleekte tanden. Daarmee past de kroon beter bij je witte glimlach.

Tanden bleken met vullingen

Veel klanten vragen zich af of je je tanden kunt bleken met vullingen. Als je bij de tandarts een gaatje hebt, kun je een vulling krijgen. Daarnaast kunnen je voortanden na een breuk opnieuw opgebouwd worden en verkleuringen van tanden en kiezen kunnen worden hersteld. Het materiaal van de vullingen is amalgaan. Amalgaan (zilverkleurig) is een materiaal dat al eeuwenlang gebruikt word als vulmiddel in het gebit. Amalgaanvullingen zijn erg slijtvast en worden gebruikt voor het opvullen van gaatjes in de kiezen.

Daarnaast hebben veel mensen witte vullingen. Sommige mensen hebben zilverkleurige of gouden vullingen. Als je een witte vulling hebt, zal dit minder opvallen in de mond. Veel mensen hebben weleens een gaatje gehad en een vulling in de mond. Kan je je tanden bleken met een vulling?

Kan je je tanden bleken met een vulling?

Als je net (minder dan 2 weken) een vulling hebt, is het niet verstandig om je tanden te bleken. Een zilveren of gouden vulling zal niet mee kleuren met de rest van je gebit. Als je een witte vulling hebt, zal het minder opvallen dat je je tanden gaat bleken. Daarnaast zal de vulling in de loop van de jaren verkleuren, net zoals je tanden doen.

Als je al langere tijd een vulling hebt (meer dan 2 weken) kun je je tanden bleken met een vulling. Let wel goed op de kleur van je tanden en de vulling. Daarom hebben wij bij al onze tandenbleeksets een handige shade guide erbij gedaan. Hiermee kun je de kleur van je tanden goed bijhouden.

Als je last hebt van een gaatje in de mond, kun je het beste niet je tanden bleken. Ga met een gaatje in de tanden of kiezen naar de tandarts. Het kan namelijk erg veel pijn doen en gevoelig zijn om met een gaatje in de mond je tanden te bleken.

Tanden witten met een brug

Als je tanden beschadigd zijn, kan de tandarts kiezen voor een brug. Bij één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen kan de tandarts kiezen voor een brug. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dat zijn afgeslepen tanden of kiezen aan beide kanten van de open ruime van de ontbrekende tand of kies. De brug bestaat uit twee of meer kronen die op de pijlers passen en een tussendeel. Dit tussendeel bestaat uit één of meerdere kunsttanden en/of kiezen. De brug bestaat dus als het ware uit een metalen plaatje met daarop een kunsttand en twee of meerdere kronen. De kronen gaan over de overgebleven tanden heen en de kunsttand wordt op de plek van de open ruime gezet. Tot slot kan je een brug niet zelf verwijderen, hij wordt met speciaal tandcement aan het gebit gezet.

Kan je tanden bleachen met een brug?

 tanden bleken met een brug

Je kunt je tanden bleken met een brug. Daarentegen is het niet verstandig. De brug zal niet mee kleuren. Het is namelijk zo dat een brug, net als een kroon, dood materiaal is. Toch kan een tandarts wel een brug bijkleuren voordat deze geplaatst wordt. Daarom kun je het beste je tanden laten bleachen voordat de brug geplaatst word. Als je toch je tanden wilt bleken als de brug geplaatst is, is dit mogelijk. De brug zal alleen niet meekleuren. Tot slot is het niet schadelijk voor de brug om je tanden te bleken met een tandenbleekset

Conclusie tanden bleken met een kroon, vulling of brug

Het is niet erg als je je tanden hebt gebleekt terwijl je een kroon, vulling of brug hebt. Als je vaker je tanden hebt gebleekt, kan er een licht kleurverschil te zien zijn. Je kunt dan het beste naar de tandarts gaan en aangeven dat er een kleurverschil te zien is. Vervolgens kan de tandarts je tanden bij kleuren. Daarmee krijgen je tanden de juiste tint van je wittere tanden. Zo kunnen ook de neptanden in dezelfde kleur terug worden geplaatst. Als er onverhoopt toch een duidelijk kleurverschil te zien is als je tanden gaat bleken, kun je het beste met je tandarts bespreken wat je kunt doen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Daarnaast kun je de kleur van je tanden goed bijhouden met onze meegeleverde shade guide. Zo kun je ervoor zorgen dat er geen kleurverschil te zien is als je tanden gaat bleken met een kroon, brug of vulling.

Teeth whitening kit van Fleeck

Veelgestelde vragen

Kan je tanden bleken met een kroon?

Je kunt je tanden bleken met een kroon. De kroon kleurt echter niet mee; de kroon heeft een vaste kleur. Het is niet schadelijk om je tanden te bleken als je een kroon hebt.

Kan je tanden bleken met een vulling?

Een vulling is vaak gemaakt van amalgaan. Dit materiaal kleurt niet mee als je je tanden gaat bleken. Als je een witte vulling hebt, valt het minder op als je je tanden gaat bleken. Als je last hebt van gaatjes, is het niet verstandig je tanden te bleken.

Kan je tanden bleken met een brug?

Een brug is een soort neptand verankerd tussen twee afgeslepen tanden. De brug kleurt niet mee als je je tanden gaat bleken. Als je je tanden wilt bleken, kun je dit dus beter doen voordat je de brug laat plaatsen.

Kan je met gevoelige tanden je tanden bleachen?

Als je last hebt van gevoelige tanden en/of gevoelig tandvlees, is het raadzaam om naar de tandarts te gaan. Je kunt last hebben van gaatjes of ontstoken tandvlees. Het is niet verstandig om je tanden te bleken met gaatjes of geïrriteerd tandvlees. Daarnaast is het ook pijnlijk.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Tanden bleken voor en na resultaten

Benieuwd naar de tanden bleken resultaten die je kunt verwachten? Sommigen klinieken en producten beloven tot 16 tinten wittere tanden of nog betere resultaten. Dat is onrealistisch en kan niet veilig zijn. Bij Tanden Bleken Thuis worden je tanden een stukje witter, tot wel vijf tot zeven tinten witter met onze natuurlijke producten. Met onze tandenbleeksets kun je tot wel 10 tinten wittere tanden krijgen.

(meer…)