✓ GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50
✓ VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS

✓ GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 ✓ VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS ✓ BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Professioneel je tanden laten bleken? Dat kan vanaf huis!

In de meeste gevallen wordt dit gedaan met behulp van een bleeklepel, bleeklamp en kwalitatieve bleekgel. Op een gipsmodel wordt een goed passend bleekbakje gemaakt om irritatie van het tandvlees te voorkomen. De bleeklepel is de mal waarmee je de bleekgel op de tanden aanbrengt.

Professioneel je tanden laten bleken

Na de juiste instructies over hoe de gel moet worden aangebracht en wanneer het bleeklepel moet worden gedragen, krijgt u een bleekset mee naar huis. Daarom wordt deze techniek ook wel “at-home whitening” genoemd. Afhankelijk van hoe erg je tanden verkleurd zijn, zul je al na een paar dagen wittere tanden zien. Tijdens het bleken kunnen jouw tanden en tandvlees even gevoelig worden. Dit is niet erg maar wel hinderlijk. Op deze manier bleken is veilig.

Versnelde behandingeling

Whitening schoonheidssalons -en sommige tandartspraktijken- bieden versnelde bleekbehandelingen aan. Zij gebruiken in veel gevallen dezelfde lamp met blauw licht om de gel te intensiveren en zo de bleekprocedure te versnellen.

Tijdens het bleken bleken vullingen, facings (een beschermlaag van porselein of composiet), bruggen en kronen niet. Een bleekbehandeling voor deze tanden heeft geen zin. Door de wittere tanden eromheen zijn ze na het bleken misschien zelfs beter zichtbaar. Daarom is een professioneel en eerlijk advies van groot belang. Bespreek jouw wensen en vraag of het gewenste resultaat mogelijk is. Jij wenst natuurlijk ook dat tanden bleken veilig blijft.

Thuis bleken levert een professioneel resultaat

Het buitenste deel van je glazuur is na het bleken tijdelijk poreuzer en minder hard. Dit komt weer terug als je glazuur in contact komt met speeksel. Thuis bleken is niet gevaarlijk heeft geen onomkeerbare ongunstige effecten en geeft een beter resultaat dan eenmalige behandelingen.

Wat je mag consumeren na het bleken

Het roken van sigaretten, het drinken van donkere thee en het drinken van koffie worden eveneens afgeraden tijdens en na de bleekbehandeling. Het bleekresultaat zal echt zichtbaar frisser zijn als u kleurontlasting voorkomt. Je kunt hierover lezen in onze blog over wat je het beste kunt eten na het tanden bleken.

Het resultaat van een kwalitatieve bleeksessie

Het te bereiken optimaal whitening resultaat is voor iedereen verschillend. Voorafgaand aan de bleekperiode wordt een kleurenfoto van je gebit gemaakt. Na de witmaakperiode wordt opnieuw een foto gemaakt. De basiskleur van het tandbeen bepaalt voor een groot deel het resultaat. Welke basiskleur dat is, is voor iedereen verschillend. Ook gebleekte tanden zullen na 3 tot 4 jaar verkleuren. Verkleuring treedt sneller op als u rookt of voedingsmiddelen gebruikt die veel kleurstoffen bevatten.

De whitening lepel is de mal waarmee u de whitening gel op de tanden aanbrengt. Na de juiste richtlijnen over hoe u de gel aanbrengt en wanneer u het bleeklepel gebruikt, krijgt u een bleekpakket mee naar huis. Schoonheidssalons -en sommige tandartspraktijken- bieden versnelde bleekbehandelingen aan. Omdat er geen krachtiger bleekmiddelen kunnen worden gebruikt dan bij het thuis bleken, is het onmogelijk om in één keer hetzelfde resultaat te bereiken als bij het thuis bleken.

Kosten om de bij de tandarts professioneel te laten bleken

Het laten maken van de bleekbitjes en bleekgel door een tandarts kost minimaal 175 euro per set. Het wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar omdat het een cosmetische behandeling is.

Tandenbleekset zonder peroxide

Veelgestelde vragen

Kun je thuis professioneel en veilig je tanden bleken?

Jazeker. De bleeksets zijn professioneel en veilig te gebruiken volgens de meegeleverde handleiding.

Welk resultaat kun je verwachten met professionele thuis bleeksets?

De resultaten van klanten variëren. Dit is met name afhankelijk van de aard van de tandverkleuring. Gemiddeld zien klanten na het maken van een foto op de eerste dag na een aantal dagen al een kleurverschil van 2 tot 6 tinten.

Wat zijn de kosten voor het professioneel bleken van je tanden bij de tandarts?

Deze kosten lopen al snel op tot soms wel honderden euro’s. Het voordeel van de tandarts is dat zij hogere waterstofperoxide gehaltes mogen gebruiken. Echter zijn de kosten en het moeten maken van een afspraak voor een fysieke behandeling te noemen als nadelen.

Wat mag je consumeren na het professioneel bleken van je tanden?

Je kunt het beste wit voedsel eten en kleurstoffen zo veel mogelijk vermijden. Het roken van sigaretten, het drinken van donkere thee en het drinken van koffie worden eveneens afgeraden tijdens en (kort) na de bleekbehandeling. Het bleekresultaat zal echt zichtbaar frisser zijn als u kleurontlasting voorkomt.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Pijn / gevoelige tanden na bleken: 11 tips

Als je gevoelige tanden hebt, is het de vraag of het verstandig is om je tanden te bleken. Er zijn (online) namelijk veel bleekmiddelen waar je gevoeligere tanden of pijnlijk tandvlees van krijgt. Daarom is het altijd belangrijk om goed te kijken naar hoe je het beste veilig je tanden kunt bleken. Denk hierbij aan de inhoud van de bleekmiddelen en of het getest is. Je wilt wel wittere tanden, maar je wilt geen gevoelige tanden of pijnlijk tandvlees. Gelukkig zijn er manier om gevoelige tanden witter te maken zonder dat het de gevoeligheid verergert. Lees in een andere blog meer over de voordelen en nadelen van tanden bleken.

(meer…)