GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Tanden bleken: de voordelen en nadelen

Tegenwoordig is het allang niet meer alleen voor Hollywoodsterren en BN-ers: je kunt tegenwoordig goedkoop je tanden bleken of een bleeksalon bezoeken. Om nog maar niet te spreken over de vele voordelige aanbiedingen voor tanden bleken. Vaak word tanden bleken niet vergoed. Zo kun je erg goedkoop je tanden bleken, maar zijn er ook nadelen voor tanden bleken? De tanden bleken voor – en nadelen bespreken we met je in dit artikel.

Voordelen en nadelen van tanden bleken

Waarom je tanden bleken?

Als je je tanden zelf bleekt of laat bleken, worden ze een aantal tinten lichter. Witte tanden zijn over de gehele wereld een schoonheidsideaal. Noem maar eens een beroemde acteur, actrice of artiest met gele tanden. Veel mensen vinden een mooi gebit belangrijk. Naast het hebben van rechte tanden die je kunt krijgen door een beugel is ook de kleur van het gebit belangrijk. Je wordt zelfs aantrekkelijker door wittere tanden.

Tandenbleekset

Waardoor worden tanden geler?

Je tanden worden geler door verkleuringen van buitenaf en binnenuit. Je noemt dit extrinsieke (buitenaf) en intrinsieke (binnenuit) verkleuringen.
Bij verkleuringen van buitenaf (extrinsieke) komen de verkleuringen door producten die van buiten de mond komen. Denk bijvoorbeeld aan koffie, thee of wijn. Bij verkleuringen van binnenuit komen de verkleuringen doordat bijvoorbeeld het tandglazuur in sterkte is afgenomen, een dode tand, tandvullingen of door medicatiegebruik. Lees in deze blog alles over tanden bleken met een vulling, kroon of brug.

Een hoop mensen willen graag van gele tanden af en geen bruine vlekken op de tanden. Het maakt ze niet uit of dit door verkleuringen van buitenaf of binnenuit komt. Daarom is tanden bleken ontzettend populair. Ook als er slecht een paar tanden geler zijn kan men door middel van veilig tanden bleken een mooie, egale, witte kleur in het gebit krijgen.
Hoe werkt tanden bleken dan precies? Deze vraag word in een ander artikel goed verder uitgelegd.

De nadelen van tanden bleken

Het lijkt allemaal heel makkelijk. Binnen één behandeling krijg je bij een bleekkliniek wittere tanden. Of je koopt iets online in het buitenland waarvan je niet weet of het getest is. Het is goedkoop, maar er lijken toch wat nadelen te kleven aan het bleken van je tanden. De meest genoemde nadelen zijn:

  • Het werkt niet en het resultaat kan tegenvallen
  • Gevoelige tanden na het bleken
  • Meerdere herhalingen voor een langdurig effect
  • De betrouwbaarheid van bepaalde partijen
  • Tanden bleken bij de tandarts erg duur

Het werkt niet en het resultaat kan tegenvallen

Het is belangrijk om te letten op de certificaten en de veiligheid van de producten. Vaak letten mensen hier niet op en is het daardoor niet veilig je tanden te bleken. Als de producten niet veilig en niet getest zijn, kunnen de resultaten tegenvallen. Daarnaast is het ook belangrijk om je te beseffen dat je de leefregels bij het tanden bleken wel moet naleven. Zo mag je bijvoorbeeld alleen maar water drinken, tot wel 4 uur na het tanden bleken.

Gevoelige tanden na het bleken

Het is jammer als het resultaat niet helemaal naar wens is. Maar bij onveilige producten die niet getest zijn kunnen je tanden gevoelig worden. Vaak zitten hier agressieve supplementen in waardoor je tanden lichter worden. Helaas krijg je hierdoor wel irritatie en gevoelige tanden. Dit zijn niet de enige tanden bleken nadelen. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van warme of koude sensaties. Als je een ijsje wilt eten of een lekkere kop warme chocolademelk, kun je last krijgen van je tanden. Dat is uiteraard erg vervelend. Let dus altijd op de veiligheid van de producten. Better safe than sorry!

Meerdere herhalingen voor een langdurig effect

Omdat er tegenwoordig veel kleurstoffen in eten en drinken zitten, verkleuren je tanden snel. Voor het bleken van je tanden moet je vaak meerdere behandelingen ondergaan, maar ook om het resultaat bij te blijven houden. Veel bleeksalons en bleekklinieken houden hier geen rekening mee. Zo kun je vaak maar 1x je tanden bleken. Dit is een groot nadeel voor tanden bleken. Met meerdere behandelingen kun je veel beter je tanden bleken. Dit zorgt voor een blijvend effect. Je kunt dus beter producten kopen waarmee je meerdere behandelingen kunt uitvoeren. Zo heb je minder nadelen van je tanden bleken.

Tandenbleekset Bleekgel

De betrouwbaarheid van bepaalde partijen

Naast dat je je tanden thuis kunt bleken of bij de tandarts, zijn er ook verschillende salons waar je wittere tanden kunt krijgen. Er kleeft een groot nadeel aan deze manier van tanden bleken. Deze salons hebben een twijfelachtige betrouwbaarheid. De Consumentenbond noemt de salons zelfs “wittetandenwinkels”: uit hun onderzoek blijkt dat de behandelingen vaak worden uitgevoerd door mensen die dit helemaal niet mogen doen. Ze gebruiken spullen met hoge concentraties aan waterstofperoxide: dit mag alleen door de tandarts gedaan worden. Daarnaast moet je bij bleekmiddelen voor thuis altijd naar de veiligheidscertificaten kijken. Als de producten goedgekeurd zijn volgens EU standaarden en geen hoge concentraties waterstofperoxide bevat, kun je veilig je tanden bleken.

Tanden bleken bij de tandarts erg duur

Dit is een van de grote nadelen van tanden bleken: als je bij de tandarts je tanden wilt bleken kan dat erg duur zijn. Niet elke tandarts wil je tanden bleken. Als je wel een tandarts vindt die je tanden witter wilt maken, betaal je tussen de 300-500 euro per behandeling. Om nog maar niet over tanden van binnenuit te laten bleken. Dan betaal je nog eens een paar honderd euro extra. Tot slot: facings kosten je per tand een paar honderd euro. Je kan dus flink sparen om wittere tanden te krijgen bij de tandarts. Zijn er dan alleen maar nadelen aan je tanden bleken?

Tanden bleken bij de tandarts is  duur

4 voordelen van zelf tanden bleken

Uiteraard zijn er niet alleen maar nadelen met tanden bleken. Wil je meer weten over alle voordelen van tanden bleken? Meer specifiek naar wat er gebeurt als je dat zelf doet? Tanden Bleken Thuis heeft de belangrijkste voordelen van het zelf witten van je tanden op een rijtje gezet. Wij hebben een poll gehouden onder duizenden klanten en hebben ze voor jou samengevat. Aan de hand van ervaringen van klanten hebben wij voor jou de voordelen van tanden bleken thuis.

Onze klanten hebben de belangrijkste voordelen aan ons doorgegeven. Er zijn een aantal grote voordelen van het zelf bleken van je tanden. Wij hebben ze overzichtelijk voor je gemaakt, zodat je die ook zelf kunt ontdekken. Wij hebben ook een blog voor alle mogelijkheden om je tanden te bleken.

Zelf jouw tanden bleken en benieuwd naar de voordelen daarvan? Wij zetten er 4 voor je op een rij:

  • Thuis jouw tanden bleken wanneer het jou uitkomt
  • Meerdere keren je tanden bleken
  • Goedkope, veilige producten met maximale effectiviteit
  • Breed assortiment beschikbaar

Thuis jouw tanden bleken wanneer het jou uitkomt

Thuis je tanden bleken is een voordeel

Een groot voordeel van het zelf tanden bleken, is dat je geen afspraak hoeft te maken en niet naar de specialist of tandarts hoeft. In plaats daarvan kun je thuis jouw tanden bleken zodra het jou uitkomt. Vroeg in de morgen, aan het eind van de middag of juist ’s avonds als je lekker op de bank zit. Je kunt je tanden bleken `s avonds thuis op de bank, of vlak voor je naar je werk gaat. Jij beslist het moment, waar en wanneer je maar wilt.

Tip: Je kunt onze producten overal mee naar toe nemen. De producten zijn klein en makkelijk te vervoeren. Zo kun je op je werk of op vakantie zelfs je tanden bleken.

Meerdere keren je tanden bleken

Een nadeel aan tanden bleken is dat je vaak maar één keer je tanden kunt witten. Daarentegen kun je met producten van Tanden Bleken Thuis meerdere keren je tanden bleken. Dat is een groot voordeel om wittere tanden te krijgen. Het is namelijk niet zo effectief om maar één keer je tanden te bleken. Dit proces kun je beter herhalen om een maximaal resultaat te krijgen. Een groot voordeel van zelf tanden bleken is dus dat je wittere tanden krijgt omdat je het vaker kan herhalen.

Goedkope, veilige producten met maximale effectiviteit

Kosten tanden bleken tandarts vs tanden bleken thuis

Benieuwd naar meer voordelen van zelf tanden bleken? De tarieven verschillen enorm met die van een tandarts of een andere specialist. Een bleekkliniek gebruikt vaak dezelfde producten als wij bij Tanden Bleken Thuis. Lees in een andere blog alles over de kosten van tanden bleken bij de tandarts versus tanden bleken thuis. Alleen je betaalt ook voor personeel, dure apparatuur en een dure vestiging. Hierdoor lopen de kosten al snel op. Daar heb je geen last van als je besluit om zelf je tanden te bleken bij Tanden Bleken Thuis. Je kunt de producten online bestellen en daar zelf gebruik van maken.

Tip: Lees de Nederlandstalige handleiding goed door, zodat je op de juiste manier gebruik maakt van de producten om thuis jouw tanden te bleken.

Tanden Bleken Thuis heeft alle producten geregistreerd bij 3 keurmerken: het CPNP, FDA én CE. Al deze kwaliteitskeurmerken controleren producten op veiligheid én kwaliteit. Daarnaast bevatten al onze producten maar maximaal 0,1% waterstofperoxide. Je kunt dus bij ons 100% veilig je tanden bleken. Veel andere tandenblekers zijn niet aangesloten bij deze organisaties. Let dus goed op de veiligheid van de producten. In deze blog kun je nog alles lezen over hoe je veilig je tanden kunt bleken. Daarnaast word in deze blog de vraag beantwoord: Is tanden bleken schadelijk?

FDA Registered goedgekeurd
CNPN cosmetic product notification portal keurmerk logo
CE goedgekeurd keurmerk logo

Breed assortiment beschikbaar

Ten derde is er een breed assortiment beschikbaar. Hierdoor is er altijd wel een product wat voor jou op maat gemaakt is. Wil je een natuurlijk product? Dan kun je kiezen uit een van onze producten met actieve kool of de kokostandpasta. Wil je liever een professionele whitening kit? Ook hier kan je kiezen uit van onze tandenbleeksets. Daarentegen: Wil je liever tandplak verwijderen? Dan kun je bijvoorbeeld onze tandenpolijster gebruiken. Zo kun je je tanden bleken op de manier die het beste bij je past. Het krijgen van wittere tanden begint namelijk altijd met een goede mondhygiëne. De basis van goede mondhygiëne is het goed poetsen van je tanden. Hiervoor kun je het beste een sonische elektrische tandenborstel gebruiken.

Sonische Elektrische Tandenborstel 2 Stuks

De voordelen van witte tanden

Bovendien profiteer je van alle voordelen van witte tanden. Wist je bijvoorbeeld dat je meer kans op opslag maakt met wittere tanden?Daarnaast word je ook aantrekkelijker gevonden en zie je er gezonder uit. Een mooie, witte glimlach is onderdeel van je persoonlijke verzorging. Onze producten zijn getest, veilig en voldoen aan alle Europese wetgeving over beautyproducten. Heb je nog andere vragen over waarom zelf je tanden bleken een goed idee is? Vraag onze specialisten welk product het beste bij je past of stel overige vragen. Zij kunnen je helpen om jouw tanden mooi wit te maken.

Op zoek naar tips voor wittere tanden? In onze blog voor tips voor wittere tanden (zonder te bleken) vertellen wij je nog meer over het geheim van wittere tanden.


Veelgestelde vragen

Wat is het nadeel aan tanden bleken bij de tandarts?

Het grote nadeel van tanden bleken bij de tandarts is dat het redelijk prijzig is. Zo kost het bleken van je tanden bij de tandarts al snel honderden euro’s. Vaak word dit niet vergoed door de zorgverzekeraar. Daarnaast moet je een afspraak maken en langsgaan. Dit kan een nadeel zijn. Tot slot kun je maar 1 keer je tanden bleken.

Wat is het voordeel aan tanden bleken bij de tandarts?

Het voordeel aan tanden bleken bij de tandarts is dat er eerst wordt gekeken naar mogelijke aandoeningen van je gebit. Als je problemen hebt met je gebit, zoals ontstoken tandvlees of een ontstoken zenuw, kan je het beste naar de tandarts gaan. Dan kun je een passend advies krijgen voor het bleken van je tanden.

Wat is het nadeel aan tanden bleken bij een bleekkliniek?

Een nadeel aan tanden bleken bij een bleekkliniek is dat de betrouwbaarheid van de bleekklinieken twijfelachtig is. Zo heeft de Consumentenbond een onderzoek laten uitvoeren en kregen veel bleekklinieken de bijnaam “wittetandenwinkels”. Er werden namelijk veel behandelingen uitgevoerd door personeel die de behandelingen niet mochten uitvoeren. Daarnaast kun je maar 1x je tanden bleken en moet je langsgaan. Tot slot: je ligt langdurig met je mond open (vaak met meerdere mensen in dezelfde ruimte) en het is relatief prijzig.

Wat is het voordeel aan tanden bleken bij een bleekkliniek?

Het voordeel aan tanden bleken bij een bleekkliniek is dat je het niet zelf hoeft te doen. Je kunt gaan liggen in een stoel, je doet je mond open en het word voor je gedaan. Een ander voordeel is dat je een afspraak hebt gemaakt, waar je je aan moet houden. Als je bijvoorbeeld zelf je tanden moet bleken, moet je zelf tijd inplannen. Sommige mensen vinden dit lastig.

Wat is het nadeel van zelf tanden bleken?

Het nadeel aan zelf je tanden bleken is dat er online veel spullen worden aangeboden waarvan de inhoud niet bekend is. Het is belangrijk om daarom te letten op de veiligheid en de inhoud van de producten. Als de producten voldoen aan alle voorschriften is het veilig om zelf je tanden te bleken. Een ander nadeel kan zijn dat je het zelf moet doen.

Wat is het voordeel van zelf tanden bleken?

Een voordeel aan zelf tanden bleken is dat het betaalbaar is. Daarnaast kun je meerdere keren je tanden bleken, waar en wanneer je maar wilt. Je hoeft geen afspraak te maken of langs te gaan. Daarmee kun je tijdens het bleken van je tanden een boek lezen, film kijken of iets anders doen en tegelijkertijd wittere tanden krijgen. Het past beter in een drukke agenda. Als de producten veilig zijn, kun je betaalbaar en efficiënt wittere tanden krijgen.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Slechte adem? Oorzaken & oplossingen

Veel mensen hebben wel eens last van een slechte adem of een vieze smaak in de mond. Vooral `s ochtends bij het wakker worden. Of als je bijvoorbeeld bepaalde gerechten eet met knoflook en ui. Daarnaast krijg je ook een slechte adem van roken of het gebruik van alcohol. Door je tanden te poetsen met een (natuurlijke) tandpasta of iets anders te eten en/of drinken kan een slechte adem snel verholpen worden. Maar kan je dit ook voorkomen?

(meer…)