GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Tanden bleken met of zonder beugel?

Als je een beugel draagt word je net wat vaker aan je gebit herinnerd dan normaal. Zeker in het begin moet je wennen aan de plaatjes op je gebit. Je hebt niet meer het “gladde” gevoel van je tanden als je met je tong over je tanden gaat. Er blijven ook meer vuiltjes achter de plaatjes hangen met een beugel. Heeft je orthodontist je al verteld dat je een hele goede mondhygiëne moet hanteren als je een beugel draagt? En kan je ook je tanden bleken met een beugel? In deze blog vertellen wij je alles over tanden bleken met of zonder een beugel.

Wittere tanden krijgen met een beugel

Tanden bleken met een beugel

Bij Tanden Bleken Thuis snappen wij je wens om je tanden te bleken als je een beugel hebt. Er is alleen één belangrijke stap voordat je kunt tanden bleken met een beugel. Alles begint bij een goede mondverzorging en goed je tanden poetsen. Er blijft namelijk extra vuil achter de plaatjes hangen. Dit is handig om dit te reinigen, anders blijft er tandplak achter wat weer kan leiden tot gele tanden en de vorming van tandsteen of vlekjes op je tanden. Als je een beugel hebt, kun je het beste je gebit reinigen met een waterflosser. Dit apparaat reinigt je tanden met een krachtige waterstraal.

In een andere blog hebben wij meer tips voor een goede mondhygiëne. Daarna is het belangrijk om jezelf af te vragen: wat voor type beugel heb ik?

tanden bleken met beugel

Type beugel en witte tanden

Als je een nachtbeugel draagt of een beugel die je in je gehemelte klikt, kun je best je tanden bleken. Daarbij wel het belangrijke advies: ga pas je tanden bleken na het tanden poetsen, voordat je de beugel in doet. Ga niet je tanden bleken terwijl je de beugel draagt.

Daarentegen hebben de meeste mensen een plaatjesbeugel. Deze mensen moeten helaas even wachten met tanden bleken. De plaatjes zitten als het ware op je tanden geplakt. De bleekgel kan hier niet bij komen. Je moet nog even wachten met het bleken van je tanden. Anders krijg je veel kleurverschillen op je tandglazuur en kunnen er zelfs bruine vlekjes op je tanden vormen.

Zelfs als je plaatjesbeugel uit je gebit is, adviseren wij om nog 2 weken te wachten met het bleken van je tanden. Bij een normale levensstijl (gemiddelde consumptie van 2-3 kopjes koffie/thee per dag) en voeding is de kleur van je gebit weer zo goed als egaal. Dan kun je beginnen met het bleken van je tanden.

Verschillende manieren om tanden te bleken met een beugel

Er zijn veel verschillende manieren om je tanden te bleken. Zo kun je bij een tandarts je tanden bleken. Helaas zijn de kosten voor tanden bleken bij een tandarts erg hoog. Daarnaast kun je ook bij een tandenbleker je tanden laten bleken. In deze blog lees je of het wel of niet zo’n goed idee is om je tanden te bleken bij een tandenbleker. Tot slot kun je ook zelf je tanden bleken. Dit is een stuk goedkoper. Let wel op de veiligheid van de bleekproducten. Hier zijn verschillende producten voor. Wij bespreken ze kort met je.

Tandenbleeksets

Als je een nachtbeugel, beugel voor je gehemelte draagt of als de tandarts alleen een draadje achter je tanden heeft geplaatst kun je je tanden bleken met een van onze tandenbleeksets. Let er wel op dat je eerst goed je tanden poetst, vervolgens je tanden kan bleken en pas daarna je beugel kan dragen. Alleen op deze manier kun je tanden bleken met een beugel en gebruik maken van een tandenbleekset. Als je een plaatjesbeugel hebt, moet je nog even wachten tot je je tanden kunt bleken met een tandenbleekset.

Teeth Whitening Kit Fleeck

Whitening strips

Ook hier geld weer: bij gebruik van een nachtbeugel of beugel voor het gehemelte kan je je tanden bleken met whitening strips. Als je een plaatjesbeugel draagt, moet je nog even wachten met je tanden bleken met whitening strips.

Whitening Strips

Activated charcoal

Activated charcoal is een natuurlijke tandenbleker. Dit reinigt en absorbeert onzuiverheden aan de oppervlakte op natuurlijke wijze. Omdat activated charcoal uit kleine deeltjes bestaat, blijft het al snel zitten achter plaatjes van je beugel. Daarom zeggen wij ook hier weer: bij een nachtbeugel of beugel voor het gehemelte kun je best activated charcoal gebruik. Poets daarna nog wel even goed je tanden voor achtergebleven deeltjes. Vervolgens kun je nachtbeugel of beugel voor je gehemelte dragen.

Als je een plaatjesbeugel draagt, moet je nog even wachten met je tanden bleken met activated charcoal poeder.

Activated Charcoal

Bleekpen

Een bleekpen kun je het beste gebruiken als je geen plaatjesbeugel meer draagt. Bij het gebruik van een nachtbeugel kun je prima naast het dragen van de beugel een bleekpen gebruiken.

Bright White Bleekpen

Waterflosser

We horen je denken: kan ik dan helemaal niet mijn tanden witter maken met een plaatjesbeugel? Je kunt wel indirect je tanden reinigen met onze waterflosser. Deze waterflosser reinigt je tanden op nauwkeurige wijze. De krachtige waterstraal komt op moeilijk bereikbare plekken en zo reinig je aanzienlijk meer vuil. Hiermee voorkom je gele tanden en de vorming van tandsteen.

Waterflosser monddouche

Tandpasta

Last but not least: je kunt met elke type beugel je gebit bleken met een (natuurlijke) whitening tandpasta. Zo bleek uit recent onderzoek dat je wel degelijk wittere tanden krijgt van whitening tandpasta.

Tanden bleken na een beugel

Voor- en na het dragen van een beugel

Zoals wel blijkt uit ons overzicht kun je het beste wachten met tanden bleken als je een beugel draagt. Daarnaast ligt het ook aan het type beugel wat je gebruikt. Bij een plaatjesbeugel kun je beter niet je tanden bleken. Daarentegen kun je bij een nachtbeugel, een beugel voor je gehemelte of als de tandarts alleen een draadje achter je tanden heeft geplaatst op een paar manieren je tanden bleken. Denk er dan wel aan eerst je gebit te poetsen, vervolgens je tanden te bleken en daarna kun je de beugel pas in doen.
Als je nog jonger bent dan 18 jaar adviseren wij om niet je tanden te bleken. Je hebt dan nog niet de goede leeftijd om je tanden te bleken.

Als je twijfelt of je je tanden mag bleken met een beugel, vraag dan altijd de orthodontist of de tandarts om advies. Deze specialist kent jouw gebit het beste.

Mocht je nog vragen hebben, onze klantenservice staat altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden. Zo streven wij ernaar jou altijd de best passende oplossing te bieden.


Veelgestelde vragen

Kan ik witte tanden krijgen met een beugel?

Experts raden aan om je tanden extra schoon te houden als je een beugel draagt. Op deze manier voorkom je gaatjes en gele tanden. Je kunt dus witte tanden krijgen met een beugel, dit kost alleen extra tijd en aandacht.

Kan ik tanden bleken met een beugel?

Experts raden of om je tanden te bleken als je een plaatjesbeugel draagt. Als je een nachtbeugel draagt kan je je tanden bleken. Doe dit wel na het tanden poetsen, voordat je je beugel in doet. Je kunt niet je tanden bleken tijdens het dragen van een beugel.

Als mijn beugel uit is, wanneer kan ik dan tanden bleken?

Mondhygiënisten en experts raden aan om 4 weken te wachten met je tanden te bleken als je beugel uit gaat. Dit komt doordat je tandglazuur dan weer een egale kleur hebben. Als je een plaatjesbeugel hebt, kunnen je tanden op de plek van de plaatjes lichter zijn van kleur. Gemiddeld is dit na vier weken weer egaal genoeg om je tanden te bleken.

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn tanden bleken?

Tandartsen en mondhygiënisten raden aan om je tanden te bleken vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar en ouder. Dit komt omdat je gebit onder 18 jaar nog niet volgroeid is.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Kosten tanden bleken: de tandarts versus thuis

Je wilt wittere tanden en bent benieuwd: wat kost tanden bleken? Je kijkt rond op internet, bij de tandarts of bij een bleekkliniek. Dan schrik je van de prijzen. Bij de tandarts je tanden bleken loopt al snel aardig op in de kosten. En bij een bleekkliniek gebruiken ze dezelfde spullen als bij Tanden Bleken Thuis. Alleen dan betaal je meer, om minder vaak je tanden te bleken. Lees snel verder hoeveel tanden bleken kost.

(meer…)