GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Tanden bleken: veilig of schadelijk voor je tanden?

Het is tegenwoordig heel normaal om je tanden te bleken. Daarom is het goed jezelf af te vragen of tanden bleken veilig en onschadelijk is. Als je je tanden gaat bleken kan je prachtige resultaten krijgen. Daarentegen zijn er ook enige risico’s voor tanden bleken als je dit doet bij een partij die niet op de hoogte is van wet- en regelgeving. Dat is dan ook de reden dat je goed moet opletten dat de webshop of kliniek waar je laat bleken gebruik maakt gecertificeerde producten. Sinds 2012 is er een nieuwe wet – en regelgeving voor tanden bleken. Er zijn binnen de EU geen bleekmiddelen toegestaan met meer dan 6% waterstofperoxide. Er bestaat de kans dat andere bleekmiddelen op basis van chloor of bijtende stoffen of zuren worden gebruikt als je je tanden laat bleken bij minder goede praktijken. Het is belangrijk om te kijken naar welk bleekmiddel er gebruikt wordt. Ga daarom altijd na of het bleekmiddel maximaal 0,1% waterstofperoxide bevat.

Tanden bleken is onschadelijk wegens strenge wet- en regelgeving vanuit de EU

Wet om schadelijk bleken van tanden tegen te gaan

Alle producten van Tanden Bleken Thuis zijn getest en daarom niet schadelijk voor tandvlees, tandglazuur of mondslijmvliezen.
Het NVWA heeft hier duidelijke wet – en regelgeving over opgesteld.

Zij zeggen in een onderzoek:

“Tandbleekmiddelen met een waterstofperoxidepercentage van meer dan 0,1% kunnen uw mondslijmvliezen en het tandvlees tijdelijk irriteren en overgevoeligheid van de tanden voor temperatuurwisselingen veroorzaken. Ook bij tandbleken in combinatie met roken en alcoholgebruik is er een verhoogde kans op tandvleesschade. De EU heeft deze gezondheidsrisico’s gezien en de wettelijke grens voor het vrij verhandelen van waterstofperoxide in tandbleekmiddelen op 0,1% gesteld. Het gebruik van middelen met meer dan 0,1% tot maximaal 6% waterstofperoxide vindt om veiligheidsredenen plaats bij de tandarts. Alleen tandbleekmiddelen die maximaal 0,1% waterstofperoxide bevatten of afgeven mag u zonder tussenkomst van een tandarts kopen”.

Alle producten van Tanden Bleken Thuis zijn geregisteerd bij het FDA,CE én CPNP. Al deze keurmerken waarborgen de veiligheid én kwaliteit van de producten. Daarnaast bevatten ze maar maximaal 0,1% waterstofperoxide. Daarmee zijn de producten van Tanden Bleken Thuis 100% veilig en is tanden bleken met deze producten niet schadelijk. Daarom kun je zelf veilig je tanden bleken en heb je geen last van gevoelige tanden.

FDA Registered goedgekeurd
CNPN cosmetic product notification portal keurmerk logo
CE goedgekeurd keurmerk logo

Verschillende bleekmethodes

Om wittere tanden te krijgen kun je ervoor kiezen om je tanden en kiezen te laten bleken. Er bestaan twee verschillende methodes: van buitenaf bleken en je tanden van binnenuit te laten bleken.

Je kunt je tanden bijvoorbeeld na een wortelkanaalbehandeling van binnenuit bleken. Dit gebeurt door een bleekmiddel in de tand te brengen die word afgedicht met een tijdelijke vulling. Dit wordt een aantal keer herhaald, tot de tand de gewenste kleur heeft bereikt. Je kunt je tanden alleen van binnenuit laten bleken door een tandarts. Als je dus een klap tegen je tand hebt gekregen of er is sprake van tandbederf, ga dan altijd naar een tandarts.

De meest voorkomende verkleuring is een tandverkleuring van buitenaf. Dit komt door eten en drinken met kleurstoffen en/of roken. Er zijn verschillende methodes om je tanden van buitenaf te bleken.

Hoe veilig tanden bleken is verschilt per bleekmethode

Je kunt op veel verschillende manieren tanden bleken. De ene methode voor tanden bleken is veilig en de andere methode is minder veilig. Hieronder een handig overzicht over de risico’s om je tanden te bleken.

  • Bleken van buitenaf
  • Bleken van binnenuit

Je bleken van buitenaf bleken

Je tandglazuur is het buitenste laagje van je tand. Tijdens het bleken van je tanden word je tandglazuur tijdelijk zacht en iets poreuzer. Dit duurt maar heel even, het glazuur herstelt zich vanzelf weer. Hierdoor kan het bleekmiddel zijn werk doen en verkleuring van het tandbeen aanpakken. Het tandbeen is namelijk de laag onder het glazuur en deze bepaalde voor het grootste deel de kleur van de tanden.

Om veiligheid te waarborgen is het belangrijk om je tanden te bleken met maximaal 0,1% waterstofperoxide. Bij hogere concentraties waterstofperoxide is de kans groter dat je je tandglazuur beschadigd. Alle tandenbleeksets in de webshop bevatten maximaal 0,1% waterstofperoxide.

Tandenbleekset Waterstofperoxide

Veilige tandenbleeksets

Het bleken van je tanden met onze tandenbleeksets en whitening kits is daarom niet schadelijk voor je tanden. Als je voordat je wil gaan bleken last hebt van gevoelige tanden en je wilt je tanden bleken raden wij aan om naar de tandarts te gaan.

De wortel van de tand ligt normaal gesproken onder het tandvlees. De wortel is niet bedekt met tandglazuur, maar met tandvlees. Als je last hebt van teruggetrokken tandvlees, komt het onbedekte worteloppervlak bloot te liggen en kun je last krijgen van gevoelige tanden. Let daarom op met bleken van je tanden dat er op je tandhalzen een minimale hoeveelheid of geen bleekgel komt. Daarom zijn de bitjes en handleiding van de producten zo ontworpen dat er een beperkte hoeveelheid tot geen bleekgel op de tandhalzen komt. De bleeklamp met ingebouwd bitje heeft een bitje die de tanden omsluit. Daarnaast hebben wij ook bitjes op maat die de tanden omsluiten. Zo komt de bleekgel alleen op je tanden terecht. Bij gevoelige tanden of pijnlijk tandvlees adviseren wij om naar de tandarts te gaan.

Je tanden van binnenuit bleken

Onze producten zijn niet geschikt voor het bleken van je tanden van binnenuit. Deze bleekmethode gebruiken tandartsen voor het bleken van dode tanden. Hiervoor raden wij aan om naar de tandarts te gaan.

Van binnen uit tanden bleken wordt uitgevoerd bij tanden waarvan de zenuwvezels en bloedvaatjes (de pulpa) in de wortel zijn afgestorven. Na een wortelkanaalbehandeling kan de dode tand van binnenuit worden gebleekt. De tandarts verwijdert hiervoor eerst de vulling uit de tand. Daarna wordt de tand gebleekt door in de tand een papje met een bleekmiddel aan te brengen waarna de tand direct wordt afgesloten met een tijdelijke vulling. Het echte bleekproces neemt op deze wijze enkele dagen in beslag. Afhankelijk van het behaalde of gewenste resultaat, wordt de behandeling enkele malen herhaald. Uiteindelijk wordt de tand met een definitieve vulling afgesloten.

Pijnlijke tanden bij tanden bleken

Als het bleken van je tanden pijnlijk is en zeer doet is dit een teken dat de zenuw geprikkeld wordt. Vaak is dit het geval indien je bleekt met (te) hoge waterstofperoxide gehaltes. Als je last hebt van pijnlijke tanden en de pijn duurt lang en is ernstig, kun je beter stoppen met bleken. Hoewel het bleken van je tanden normaal gesproken veilig en daarmee onschadelijk is, moet je goed opletten dat de bleekgel veilig en getest is. Hierdoor beperk je de risico’s van tanden bleken en is tanden bleken niet schadelijk.

Via internet kun je soms hele sterke bleekgels krijgen. Het is belangrijk om heel goed op het percentage peroxide te letten. Heel vaak wordt het niet vermeld. Mocht een webwinkel of verkoper dit niet aangeven dan raden wij aan om hier geen risico mee te nemen. Het is altijd raadzaam om de producten te controleren. Tanden Bleken Thuis heeft alle producten laten testen op waterstofperoxide. Alle producten van Tanden Bleken Thuis bevatten maar maximaal 0,1% waterstofperoxide. Daarom zijn alle producten in onze webwinkel 100% veilig en niet schadelijk indien deze volgens de meegeleverde handleiding worden gebruikt.

Bleekgel die veilig is

Hoewel er tandenblekers in Nederland zijn die beweren dat hun bleekgel veilig is en andere bleekgel niet, is dit de waarheid. Een tandenbleker in Nederland, een beautysalon of een webshop als Tanden Bleken Thuis mogen tot 0,1% waterstofperoxide gebruiken. Een van de belangrijkste werkzame stoffen om je tanden te bleken is peroxide. Je kunt dus nagenoeg hetzelfde bleekeffect verwachten als bij een tandenbleker dan bij een webshop. Trap dus niet in het truckje “100% veilige bleekmiddel/bleekgel”. Als de bleekgel getest is op schadelijke stoffen en maar maximaal 0,1% waterstofperoxide bevat, is de bleekgel veilig. Bij een webshop als Tanden Bleken Thuis is deze methode alleen een stuk goedkoper.

Zelf veilig en niet schadelijk tanden bleken, kan dat?

Het antwoord op deze vraag is duidelijk: ja, je kunt zelf veilig je tanden bleken. Mits de producten zijn getest én maximaal 0,1% waterstofperoxide bevatten. Bij Tanden Bleken Thuis bevatten al onze producten maximaal 0,1% waterstofperoxide. Daarmee zijn onze producten 100% veilig. Zo kun je zelf veilig je tanden bleken. Jouw glimlach is onze expertise. Wij zijn ervan overtuigd dat je zonder risico en niet schadelijk zelf je tanden kunt bleken met veilige producten. Zo hoef je niet de deur uit en kun je waar en wanneer je wilt je tanden bleken. Voor een betaalbaar tarief. Je kunt bij ons je tanden bleken met peroxide of zonder peroxide. Daarnaast hebben wij ook natuurlijke tandenblekers voor wittere tanden. Bestel  op werkdagen, dan heb je het morgen al in huis. Begin aan een stralende glimlach en start met veilig tanden bleken!

Door de recente corona crisis hebben wij ook een blog geschreven over coronavirus en tanden bleken.

Veilige en onschadelijke tandenbleekset

Veelgestelde vragen

Is tanden bleken schadelijk?

Als je je tanden bleekt of laat bleken met veilige producten is tanden bleken niet schadelijk. Let daarom goed op de veiligheid van de producten. Zo mag een tandenbleker, webshop of beautysalon maar 0,1 waterstofperoxide gebruiken. Daarentegen mag een tandarts tot 6% waterstofperoxide gebruiken.

Als ik gevoelige tanden heb, kan ik dan mijn tanden bleken?

Als je gevoelige tanden en/of tandvlees hebt, is het verstandig om je gebit na te laten kijken door een tandarts. Je kunt last hebben van gaatjes in je tandglazuur. Het is dan niet verstandig je tanden te bleken.

Zijn er risico’s voor tanden bleken?

Als je je tanden laat bleken of zelf bleekt met veilige producten zijn de risico’s minimaal. Als de producten zich aan de Europese wet – en regelgeving houden en ze zijn geregistreerd, kun je veilig je tanden (laten) bleken. Bij hele gevoelige tanden kun je het beste naar de tandarts gaan.

Waar moet ik op letten om veilig zelf tanden te bleken?

Als de bleeksalon, tandenbleker of webshop zich aan de Europese wet- en regelgeving houd, kun je veilig tanden bleken. Deze producten mogen maar 0,1% waterstofperoxide bevatten. Daarnaast zijn goede producten geregistreerd bij keurmerken als CPNP, CE en FDA keurmerken. Het is dus verstandig hier op te letten.

Waar kan ik mijn tanden veilig bleken?

Je kunt veilige, geregistreerde producten kopen bij professionele webwinkels. Daarnaast maakt de tandarts ook gebruik van veilige bleekmethodes. Daarentegen is dit wel een stuk duurder. Tot slot zijn er ook bleeksalons waar je veilig je tanden kunt laten bleken, als ze gebruik maken van veilige bleekgel.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Hoe krijg je snel witte tanden?

Benieuwd naar hoe je snel witte tanden kunt krijgen? Tanden Bleken Thuis heeft een aantal topproducten in huis zodat je op effectieve wijze snel witte tanden kunt krijgen. Onze producten zijn veilig en getest. Zo krijg je geen last krijgt van gevoelige tanden als je witte tanden wilt krijgen. Lees hier alle mogelijkheden om je tanden te bleken.

(meer…)