GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Tanden bleken: vergoed door de verzekering?

Als je ontevreden bent over de kleur van je tanden, dan wil je ze misschien laten bleken. Helaas word dit vaak niet vergoed door de zorgverzekeraar. Tanden bleken valt namelijk niet onder het basispakket van de zorgverzekering. Het is een cosmetische ingreep (medisch gezien niet noodzakelijk) en daarom vergoeden alleen de meest uitgebreide aanvullende tandverzekeringen de kosten. Lees snel verder voor meer informatie over de vergoedingen voor tanden bleken..

Verzekering voor tanden bleken of tanden witten

Worden de kosten voor tanden bleken vergoed?

Of de kosten voor tanden bleken vergoed worden door jouw zorgverzekeraar is niet altijd even duidelijk. Uitzoeken of de kosten voor tanden bleken vergoed worden is niet altijd even makkelijk. Veel zorgverzekeraars noemen in hun voorwaarde geen specifieke tandbehandelingen die ze vergoeden. Daarentegen word per tandartscode de hoogte van de vergoeding gemeld. Elke tandbehandeling heeft zijn eigen code. Het uitwendig bleken van je tanden heeft een zogehete E code.

Omdat wortelkanaalbehandelingen ook onder de E-codes vallen en het grootste deel van deze codes in beslag nemen, staat bij sommige verzekeraars de vergoeding voor tanden bleken onder het kopje “Wortelkanaalbehandelingen”. Dit is eerder uitzondering dan regel: vaak moet je zelf opdraaien voor de kosten.

Omtrent het laten vergoeden van kosten voor tanden bleken zijn de volgende topics het meest interessant om te bekijken:

  • Hoogte vergoeding tanden bleken
  • Extra verzekering voor tanden bleken
  • Aanvullende verzekering tanden bleken
  • Eigen risico voor tanden bleken
  • Eigen bijdrage voor tanden bleken

Tip: Om erachter te komen of tanden bleken vergoed word kun je het beste je zorgverzekeraar bellen. Zo kom je er het snelst achter of tanden bleken vergoed word of dat je de rekening zelf mag betalen.

Hoogte vergoeding tanden bleken

Als je aanvullende (tand)verzekering tanden bleken vergoedt, krijg je meestal maximaal driekwart (75%) van de kosten vergoed. Sommige verzekeraars hanteren hierbij nog een maximaal bedrag. Dit varieert van 250 – 1000 euro. Zeker als je facings neemt kunnen de kosten al snel oplopen. Zo betaal je gemiddeld een paar honderd euro per tand. Je betaalt deze kosten vaak zelf. Daarnaast is de vergoeding voor tanden bleken ook niet dekkend. Je kunt je dus het beste goed inlezen over de hoogte van de vergoeding voor tanden bleken.

Extra verzekering voor tanden bleken

Je tanden verzekeren? Je vraagt je misschien af of het zin heeft om een extra verzekering te nemen voor het bleken van je tanden. Het loont alleen om een aanvullende verzekering af te sluiten als je hier in een jaar niet meer premie voor betaalt dan het bedrag dat je verwacht terug te krijgen. Je kunt het beste dus van tevoren even controleren bij de kliniek of tandarts hoeveel de behandeling kost. En even goed nadenken of je deze kosten wilt maken om je tanden te bleken.

kosten tandarts hoog

Hou er dus rekening mee dat de meeste verzekeraars niet de volledige kosten van het tanden bleken vergoeden. Het loont dus vaak niet om een aanvullende verzekering af te sluiten. Zo voorkom dat je onnodig veel geld betaalt.

Aanvullende verzekering tanden bleken

Online zijn er veel handige overzichten te vinden over vergoedingen voor tanden bleken vanuit de aanvullende zorgverzekering. Daarbij kun je het beste goed op de kleine lettertjes letten. Zo word tanden bleken vaak niet vergoed. Let op de hoogte de premie, de maximale vergoeding, het vergoedingspercentage en de overige aanvullende voorwaarden.

Eigen risico voor tanden bleken

Je betaalt voor tanden bleken geen eigen risico, omdat deze zorg onder de aanvullende verzekering valt. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage voor tanden bleken

Voor het tanden bleken betaal je ook geen wettelijke eigen bijdrage. Tanden bleken is een cosmetische behandeling en de zorgverzekeraar vergoed tanden bleken vaak niet of gedeeltelijk. Kost de behandeling meer dan je zorgverzekeraar vergoedt, dan betaal je natuurlijk wel een deel van de kosten zelf.

Zelf je tanden bleken

Tot slot kun je ook zelf je tanden bleken. Als je zelf je tanden bleekt wordt dit niet vergoed door de zorgverzekeraars. Dat komt omdat dit cosmetische producten voor thuisgebruik zijn. Lees hier alles over de voor en nadelen van tanden bleken. Let wel goed op de veiligheid van de producten. Zo is het belangrijk dat alle producten getest zijn, aan EU regelgeving voldoen en alle veiligheidscertificaten beschikken. De reviews en beoordelingen zijn ook belangrijk om in de gaten te houden. Andere klanten hebben de producten al beoordeeld en delen graag hun mening. Zo weet je of het werkt én dat het veilig is.

Tandenbleekset

Veelgestelde vragen

Wat word er vergoed voor tanden bleken?

Veel zorgverzekeraars vergoeden tanden bleken niet. Sommige zorgverzekeraars hebben aanvullende polissen die bepaalde kosten slechts gedeeltelijk dekken. Daarnaast valt tanden bleken soms onder dezelfde E-code als een wortelkanaalbehandeling. Hierdoor worden er soms bepaalde kosten gedekt.

Betaal je eigen bijdrage voor tanden bleken?

Om je tanden te bleken betaal je geen wettelijke eigen bijdrage. Dit komt omdat het tanden bleken een cosmetische behandeling is. Daarom vergoed de zorgverzekeraar dit vaak niet of gedeeltelijk. Als de behandeling meer kost dan er word vergoed, betaal je die kosten zelf.

Betaal je eigen risico voor tanden bleken?

Je betaalt geen eigen risico voor tanden bleken, omdat deze zorg onder de aanvullende verzekering valt. Je betaalt alleen eigen risico als de zorg onder de basisverzekering valt. Tanden bleken valt niet onder de basisverzekering.

Wat is de hoogte van de vergoeding voor tanden bleken?

Alleen bij een aanvullende (tand)verzekering word tanden bleken soms vergoed. Hier krijg je meestal maximaal 75% vergoed of een maximaal bedrag variërend van 250-1000 euro.

Wat is de goedkoopste manier om wittere tanden te krijgen?

Het is het goedkoopst om zelf je tanden te bleken. De kosten om zelf je tanden te bleken variëren van 5-100 euro. Daarnaast moet je goed op de veiligheid letten van de producten.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Hoe krijg je snel witte tanden?

Benieuwd naar hoe je snel witte tanden kunt krijgen? Tanden Bleken Thuis heeft een aantal topproducten in huis zodat je op effectieve wijze snel witte tanden kunt krijgen. Onze producten zijn veilig en getest. Zo krijg je geen last krijgt van gevoelige tanden als je witte tanden wilt krijgen. Lees hier alle mogelijkheden om je tanden te bleken.

(meer…)