GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Tanden poetsen en bleken met kokosolie

Tanden poetsen en bleken met kokosolie

Als je wittere tanden wilt en een gezond gebit kan tanden bleken met kokosolie wel eens de oplossing zijn. Daarnaast werkt het ook nog eens ontgiftend voor je lichaam. Je kunt het gewoon thuis doen en het is niet eens duur. Deze methode word in Aziatische landen al heel lang gebruikt. In Azië is olie trekken heel normaal en ontgiften ze hun lichaam heel vaak. Het is zelfs in de Ayurvedische geneeskunde opgenomen.

Kokosolie voor je tanden

Oil pulling betekent het duwen en trekken van olie tussen de tanden en de mond. Je neemt een theelepel kokosolie in je mond en daarmee ga je spoelen. Je “stuurt” de olie door je hele mond heen. Let op dat je de olie niet doorslikt. Je moet de olie in je mond houden en spoelen. Dit hou je ongeveer 20 minuten vol. Spoel de kokosolie voor je tanden dus langzaam door je mond. Anders hou je het niet vol. Daarna spuug je de olie uit. Dit kun je het beste in het toilet doen en niet in de gootsteen. Hiermee voorkom je ontstopping.

De werking van oil pulling voor je tanden

Als de kokosolie in je mond rondgaat, wordt je stofwisseling geactiveerd. Dit gebeurt alleen zolang je de olie in je mondholte beweegt. Door het activeren van de stofwisseling gaat het lichaam sneller en grondiger gifstoffen elimineren die via de slijmvliezen in het speeksel belanden. De giftige stoffen (toxines) hechten zich aan de kokosolie voor je tanden.
Het speeksel vermengt zich met de olie en bij het uitspugen verlaten die het lichaam. Op deze manier kun je je lichaam en mond ontgiften.

Oil pulling olietrekken met olie

Daarnaast worden je tanden ook witter door je mond te spoelen met kokosolie. Zo is in een recente studie zelfs bewezen dat kokosolie dezelfde hoeveelheid tandplak verwijdert als een “gewone” mondspoeling (met chloorhexidine). Daarnaast verwijdert het meer vlekken op je tanden en laat het minder verkleuringen achter dan een gewone mondspoeling.

Tips voor kokosolie voor je tanden

Tips voor kokosolie voor je tanden

Zo zorg je ervoor dat de kokosolie goed voor je tanden werkt.

  • Doe de kuur altijd op nuchtere maag, het liefst `s ochtends. Als dit niet lukt, kun je het ook `s avonds doen. Let er wel op dat er drie uur tussen je laatste maaltijd en kokosolie in zit. En minstens een half uur tussen je laatste drankje en kokosolie.
  • Vermijd doorslikken
  • Spoel je mond rustig vijftien tot twintig minuten vol. In het begin moet je er aan wennen. Spoel rustig zodat je tong niet vermoeid word.
  • Je tong schrapen na oil pulling is ook belangrijk. Zo verwijder je overige afvalstoffen.
  • Als je zwanger bent kun je het beste even wachten tot na de bevalling. Detoxen en ontgiften zijn dan beter om te doen.
  • Als de olie wit is heb je lang genoeg gespoeld. Mocht de olie nog geel zijn, dan mag je nog even doorspoelen.

Het kan best zijn dat je je in het begin even moet wennen en je soms een vieze smaak in je mond hebt. Je lichaam is dan aan het ontgiften. Dit hoort bij de kuur en dan heeft de kokosolie voor je tanden een goede werking.

Natuurlijke oil pulling

Gebruik de natuurlijke kokosolie zonder veel chemische toevoegingen. Dus niet de geurloze die vaak in plastic potjes verkocht wordt. Hierbij zijn vaak hoge temperaturen gebruikt waardoor er veel stoffen verloren gaan. Deze olie lijkt een beetje op kaarsvet in een potje. Dus geen vloeibare olie. De olie wordt vanzelf vloeibaar in de mond tijdens het spoelen. Zo kun je tanden witter maken met kokosolie. Daarnaast is er ook tandpasta op basis van kokosolie. Dit is een geweldige alternatief voor de oil pulling.

Oil pulling olietrekken met olie

Natuurlijke kokosolie voor je tanden heeft een ontgiftende werking en het verwijdert tandplak. Dit is wetenschappelijk bewezen en het verwijdert meer tandverkleuringen dan een reguliere mondspoeling. Het wordt vaak afgedaan als alternatieve geneeskunde, maar het is een natuurlijk middel. Dat wetenschappelijk bewezen tandplak verwijdert en wittere tanden geeft. Zoek je een andere natuurlijke tandenbleker? Lees dan eens deze blog over houtskool voor je tanden.

Tanden poetsen en bleken met kokosolie

Veelgestelde vragen

Kun je je tanden bleken met kokosolie?

Het is wetenschappelijk bewezen dat je tandplak verwijdert met kokosolie. Daarnaast laat het minder tandverkleuringen achter dan een gewone mondspoeling met chloorhexidine. Door tandplak en tandverkleuringen te verwijderen, worden je tanden schoner en witter. Zo worden je tanden indirect gebleekt.

Is oil pulling schadelijk voor je tanden?

Oil pulling is niet schadelijk voor je tanden. Doordat het op natuurlijke wijze je immuunsysteem activeert, worden toxines afgevoerd naar je speeksel. De olie hecht zich aan de toxines en die spuug je vervolgens uit. Het is dus niet schadelijk voor je tanden.

Waar moet je op letten bij oil pulling?

Gebruik natuurlijke kokosolie zonder veel chemische toevoegingen. In plastic potjes zit vaak olie die bij hoge temperaturen gebruikt wordt waardoor er veel stoffen verloren gaan. Zuivere olie word vanzelf vloeibaar in de mond tijdens het spoelen.

Kun je je tanden poetsen met kokosolie?

Hoewel kokosolie een ontgiftende werking heeft en het tandplak verwijdert, kun je hier niet je tanden mee poetsen. Het is iets wat je gebruikt naast het “gewone” tandenpoetsen. Kokosolie voor je tanden is geen alternatief voor tanden poetsen. Het is iets wat je gebruikt om je mond te spoelen en daarmee tandplak te verwijderen en je mondgezondheid te verbeteren.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Hoe krijg je bruine tanden wit?

Heb je last van bruine tanden en ben je benieuwd naar hoe je die wit kunt krijgen? Wij hebben een ruim assortiment om wittere tanden te krijgen. Onze tandpasta met actieve kool (Charcoal) is een uitstekende keuze. Bovendien voldoen we met de tandpasta met houtskool aan alle Europese wet- en regelgeving. Daarmee is onze charcoal tandpasta 100% veilig. Daarnaast zijn er nog meer producten om bruine vlekken te verwijderen en te zorgen voor een stralend witte glimlach.

(meer…)