GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Tanden witter maken (zonder bleken): 17 veilige tips

Is er een truc om tanden witter te maken? Kun je ook je tanden witter krijgen zonder te bleken? Iedereen wilt het geheim kennen. Wij geven je 17 veilige tips.

Witte tanden krijgen

Witte tanden krijgen

Hoe krijg je wittere tanden? Iedereen wilt het geheim kennen. Stralend witte tanden zonder vergeling is voor iedereen een grote wens. Als iemand je ooit vertelt dat ze 100% tevreden zijn met hun glimlach liegen ze waarschijnlijk. Daarentegen liegen de cijfers niet: volgens een studie van de BBC is meer dan de helft van de bevolking (52%) ontevreden over de kleur van hun tanden. Onderzoeksbureau KIEN maakt het nog bonter. Zo blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders (32%) zich schaamt voor hun gebit en zes op de tien (60%) ondervraagden is jaloers op mensen met een mooi gebit.

Het is echt niet nodig om ontevreden te zijn over je gebit of je medemens een jaloerse blik te geven als die straalt met pearly whites. Lees onderstaande tips hoe je het beste witte tanden kunt krijgen, goedgekeurd door een tandarts. De meeste mensen krijgen deze witte tanden trucs te laat te horen. Tot slot nog een paar hardnekkige mythes over wittere tanden krijgen. Lees snel verder hoe jij je tanden witter kunt maken.

1. Bezoek minimaal 2 keer per jaar de tandarts

Bezoek regelmatig de tandarts

Voordat je gelijk naar de eerste de beste bleekkliniek rent, is het eerst verstandig om naar een tandarts te gaan.

Dat niet iedereen dat doet is een understatement. Zo is maar liefst de helft van de Nederlanders bang om naar de tandarts te gaan. Toch is de tandarts een specialist als het om de gezondheid van je gebit gaat. Voordat je aan tanden bleken begint, laat het even checken bij de tandarts. “Je wilt namelijk niet dat je er een onderliggende ziekte aan de gang is voordat je aan een bleekprogramma begint. Daarnaast wil je ook dat je tanden goed schoon zijn voor je begint”, zegt drs. Jeanne Strathearn. Bezoek de tandarts dus minimaal twee keer per jaar. Want, zoals ook elke tandarts zal zeggen:

“Je gebit is je kostbaarste bezit”

Door de recente corona crisis hebben wij ook een blog geschreven over coronavirus en tanden bleken. Bij pijn in je gebit: neem contact op met je tandarts.

2. Vermijd de volgende etenswaren en drank

Vermijd overmatig drinken van (rode) wijn voor wittere tanden

Als je geen vlekken op je tanden wilt, weet je waarschijnlijk wel dat koffie en rode wijn je tanden verkleuren. Mark Wolff, onderzoeker aan de Universiteit van New York, heeft zelfs onderzocht dat rode de wijn dé veroorzaker is van gele tanden. Maar het zijn zeker niet de enige producten die je kan laten staan in de schappen. Veel eten en drinken zorgen ervoor dat je tanden verkleuren. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Witte wijn
  • Bessen
  • Frisdrank
  • Barbecue saus
  • Groene thee
  • Zwarte thee
  • Snoepgoed
  • Curry
  • Paprika
  • Marinade

“Rode wijn is dé nummer 1 veroorzaker van gele tanden”

Mocht je je glas wijn echt niet kunnen laten staan, is het belangrijk om je mond te spoelen met water binnen 30 minuten. Daarnaast kun je beter 1 uur wachten na het drinken van frisdrank met je tanden poetsen. Zo geef je je speeksel in de mond genoeg tijd om de suikers en zuren te neutraliseren en krijg je mooie tanden. Mocht je hier meer over willen lezen dan raden wij onze blog over het verwijderen van vlekken door rode wijn aan.

3. Eet je tanden wit

Eet je tanden wit

Er is voedsel dat er voor zorgt dat je wittere tanden krijgt. Zo kun je witte tanden krijgen zonder te bleken. Voorkom vlekken op je tanden door het volgende te eten:

Appels – Appels verbeteren de gezondheid van je tandvlees en stimuleren de aanmaak van speeksel.

Kaas, melk en yoghurt – rijk aan calcium, die versterken het enamel (diepe tandbeen) en het tandglazuur. Kaas, melk en yoghurt zijn hartstikke goed voor je tanden. Het blijkt zelfs dat kaas eten gaatjes kan voorkomen.

“Als je kaas eet helpt dat om gaatjes te voorkomen”

Noten, broccoli en wortels – Deze natuurlijke tandenblekers zorgen door hun structuur dat zij op natuurlijke wijze tanden schoonmaken.

Aardbeien. Het appelzuur in aardbeien verwijdert op natuurlijk wijze oppervlakkige verkleuringen. Helaas zitten er ook veel suikers en andere zuren in die je tanden verkleuren.

4. Poets je tanden goed

Poets je tanden witter

Het is belangrijk om je tanden goed te poetsen om mooie tanden te krijgen. Dit lijkt een inkoppertje maar veel mensen poetsen niet op de juiste manier en in veel gevallen ook te kort. Het optimale effect van reinigen wordt bereikt wanneer je in ieder geval minimaal twee minuten je tanden poetst.

“We poetsen onze tanden teveel?”

Hoewel er zelfs geluiden zijn dat we minder onze tanden moeten poetsen, is er veel wetenschappelijk onderzoek wat aantoont dat we toch echt tweemaal daags gedurende twee minuten onze tanden moeten poetsen.

Het is zelfs zo dat een poetsbeurt van minder dan één minuut slechts de helft van de nieuw gevormde tandaanslag aanpakken. Twee minuten is daarom optimaal. En tweemaal per dag. En moet je nou met of zonder water je tanden poetsen?

Als je goed je tanden poetst voorkom je daarmee gingivitis (ontstoken tandvlees), verwijder je oppervlakkige tandverkleuringen en worden je tanden witter. Daarnaast krijg je er een frissere adem van en verbeter je je algehele gezondheid. Voor meer feitjes over hoe je goed je tanden moet poetsen, lees alles over goed je tanden poetsen.

5. Flos je tanden en verwijder meer tandplak

Hoewel dit geen vernieuwende tip is, is het wel erg belangrijk om te doen. Het is zeker belangrijk om tussen je tanden en achter je tanden het tandplak te verwijderen. Dit kan je doen met flosdraad of een water floss.

Waterflosser, monddouche, mondverzorging

Wist je dat flossen net zo belangrijk is als je tanden poetsen? Dit komt doordat tandenpoetsen alleen ongeveer 50% van de tandplak verwijdert, terwijl als je ook flost dit wel 70% kan worden.

Floss bereikt ook delen van de mond waar een tandenborstel niet bij kan, plekken zoals tussen tanden en kiezen waar tandplak zich gemakkelijk kan ophopen. Een heel nieuw product is de waterflosser. Deze water floss reinigt je tanden zeer nauwkeurig en effectief.  Flossen is zo gemakkelijker en leuker dan je denkt!

6. Polijst je tanden met een tandenpolijster

Het verwijderen van aanslag op je tanden is niet alleen belangrijk zodat je tanden er witter, schoner en gezonder uitzien. Het is ook erg belangrijk om je tanden in goede gezondheid te houden. Dit voorkomt namelijk dat de tandaanslag je gebit aantast. Het verwijderen van tandaanslag kun je gewoon thuis doen door je zelf je tanden te polijsten.

Tandsteen verwijderaar
Tandsteen verwijderaar

Met het polijsten van je gebit verwijder je niet alleen tandaanslag, maar ook tandplak en een oud eiwitlaagje op je tanden. Dit maakt je tanden niet alleen mooier maar helpt ook bij het voorkomen van gaatjes. Je kunt voor het polijsten van je tanden zowel een elektrische als handmatige tandenpolijster gebruiken.

7. Investeer in een goede tandenborstel

Fleeck Sonische Elektrische Tandenborstel Sfeerfoto

Een goede bamboe tandenborstel helpt je wittere tanden krijgen. Een tandenborstel met een stevige handgreep die goed in de hand ligt met fijne haartjes zorgt ervoor dat je tanden mooi schoon worden. Daarnaast masseert het je tandvlees, wat goed is voor de gezondheid van je gebit.

BPA, een chemische stof die in allerlei verpakkingen zit, is veel schadelijker voor onze gezondheid dan gedacht. Maar we komen de stof zo veel tegen in het dagelijks leven dat we het nauwelijks kunnen vermijden.

Het RIVM meldt dat het in heel veel producten voorkomt. Zo komt BPA ook veel voor in tandheelkundige producten.

“Een onderzoek liet zelfs zien dat een langdurig hoge dosis BPA zorgt voor een verlaging van het IQ”

Een tandenborstel zonder BPA of een bamboe tandenborstel is goed voor de gezondheid van je gebit en het krijgen van mooie tanden.

Wat voor een soort tandenborstel je gebruikt -hard of zachter – is vooral een kwestie van smaak, zou je denken. Toch kun je beter een tandenborstel kiezen met zachtere haartjes. Een medium tandenborstel is namelijk het meest effectief, aldus Fridus van der Weijden, bijzonder hoogleraar Paradontologie bij het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

Sonische Elektrische Tandenborstel 2 Stuks

Krijg gezond tandvlees door ten eerste een goede tandenborstel te kiezen. Dat wil zeggen: niet met hele harde haartjes, maar zachtere haartjes. Zo zorg je ervoor dat je geen last krijgt van bloedend tandvlees.

Gebruik in elk geval nóóit een borstel met harde haren, adviseert Van der Weijden. Die is een ‘gevaar voor het tandvlees’.

Japanners zijn bijvoorbeeld dol op harde tandenborstels. Maar zij hebben heel vaak last van teruggetrokken tandvlees.”

Voorkom ontstoken tandvlees en kies een verantwoorde tandenborstel met zachtere, toch stevige haartjes. Heb je last van ontstoken of bloedend tandvlees? Bezoek dan de tandarts. Het is ook interessant om eens te kijken in deze blog naar de best (geteste) elektrische tandenborstel.

8. Krijg witte tanden met een zwarte tandpasta

Krijg wittere tanden met zwarte tandpasta

Ja, je kunt wittere tanden krijgen met een zwarte tandpasta. Charcoal tandpasta bevat actieve kool die de deeltjes die de verkleuring veroorzaken, absorberen. Activated charcoal heeft een zwarte kleur en zit verwerkt in de tandpasta. Daardoor worden je tanden schoner en optisch witter met een natuurlijke, zwarte tandpasta.

Actieve kool heeft een zeer hoog absorptievermogen. Hierdoor neemt het kleurstoffen en giftige stoffen op. Dit zorgt voor wittere tanden en een frisse adem met een 100% natuurproduct.

Charcoal Tandpasta

Wil jij een whitening tandpasta zonder fluoride? Veel tandpasta’s bevatten fluoride, daardoor zouden gaatjes in het gebit voorkomen kunnen worden. Maar wist je dat fluoride helemaal niet zo gezond is om binnen te krijgen in het lichaam? Een onderzoek wijst aan dat het zelfs in grotere hoeveelheden het IQ zou verlagen bij kinderen. Daarom is het wellicht verstandig eens rond te kijken naar een tandpasta zonder fluor erin.

9. Gebruik whitening strips

Gebruik teeth whitening strips voor wittere tanden

“Ze werken en zijn effectief. We raden ze vaak aan patiënten als ze iets nieuws en betaalbaars willen proberen om wittere tanden te krijgen,” zegt dr Strathearn. Misschien toch voor whitening strips kiezen voor een eerste date, een bruiloft of een sollicitatie.

Wist je trouwens dat je volgens onderzoek van Manners je 58% meer kans hebt op een baan met witte tanden?

“Je hebt 58% meer kans op een nieuwe baan met witte tanden”

In tegenstelling tot tandpasta’s, werken whitening strips grotendeels op basis van bleekgel. De bleekgel zit op twee plastic strips. Vervolgens plak je er eentje op je bovenste rij tanden en eentje op je onderste rij tanden.

Whitening Strips

Ze zijn erg makkelijk te gebruiken. Je hoeft ze alleen maar op te doen, een tijdje te wachten en dan af te doen. Bovendien zijn ze erg effectief: het kost je maar een paar dagen voor je witte tanden krijgt.

“Ze zijn goedkoop en erg effectief. Ik heb goede resultaten gezien,” zegt cosmetisch tandarts dr. Sands.

Bedenk je wel dat voor een optimaal resultaat je beter je tanden kunt bleken met een professionele tandenbleekset. Maar voor een snel resultaat zijn whitening strips perfect.

10. Probeer een professionele tandenbleekset

Probeer een professionele tandenbleekset

Met een professionele tandenbleekset kun je optimaal wittere tanden krijgen. Je kunt met een nauwkeurige tube de gel in een bitje doen. Daarna doe je de bitjes in je mond en je zet de gespecialiseerde LED lamp aan. Het enige wat je hoeft te doen is: sit back and relax. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we daarnaast een blog geschreven over de bleekset die je het beste kunt gebruiken.

“Alle wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat thuisbleken met een bitje het meest effectief is, ook op lange termijn”

Je kunt makkelijk een Netflix serie kijken of een goed boek lezen. Het grote voordeel aan een goede whitening gel is dat die zo grondig is. Je brengt de gel aan in een bitje en de tand word bedekt door de gel. Als je bitjes op maat kunt maken of je hebt een bleeklamp met ingebouwd bitje bedekken die de hele tand. Zo word je tandvlees beschermd en krijg je van top tot tandhals wittere tanden. Daarnaast verschuift het bitje niet zo snel. Daarmee kun je op een veilige manier wittere tanden krijgen. Gewoon thuis voor de buis.

Hoewel er nog steeds veel bleekklinieken uit de grond schieten, is het volgens Joost Roeters allang duidelijk wat je het beste kunt doen.

‘Alle wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat thuisbleken met een bitje het meest effectief is, ook op lange termijn.’ Roeters is tandarts, universitair hoofddocent tandheelkunde aan de Radboud Universiteit en mede-auteur van het Handboek voor Esthethische Tandheelkunde.

Teeth Whitening Kit Fleeck

Je kunt meer lezen over het feit dat je in heel Nederland veilig kan thuisbleken met Tanden Bleken Thuis. In deze blog word alles uitgelegd over hoe je veilig je tanden kunt bleken.

Tot slot krijgen wij ook regelmatig de vraag “Kun je tanden bleken met een kroon, vulling of brug?” In een ander artikel lees je alles over hoe je je tanden kunt bleken met een kroon, vulling of brug.

11. Spoel je mond met kokosolie

Spoel je mond met kokosolie

Het spoelen van je mond met kokosolie is een goede manier om wittere tanden te krijgen zonder te bleken.

“De nummer 1 afknapper op een eerste date is een slechte adem”

Kokosolie bevat veel laurinezuur. Laurinezuur hecht op natuurlijke wijze schadelijke bacteriën aan zich en het voorkomt ontstoken tandvlees. Daarnaast beschermt het je mond tegen nare geurtjes.

De nr 1 afknapper op een eerste date? Een slechte adem. Uit een recent onderzoek gaf maar liefst 34% aan dat de nummer 1 afknapper een slechte adem. Met oil pulling voorkom je een slechte adem.

Oil pulling voor een frisse adem

Hoe gebruik je oil pulling dan? Oil pulling is easy. Spoel je mond met oil pulling om je tanden te beschermen tegen vlekken en om tandplak te verwijderen. De kokosolie neemt de bacteriën op en weekt het vettig laagje (tandplak) dat op je tanden plakt los. Hou de oil pulling 5-20 minuten in je mond. Uitspugen en klaar!

12. Stop met roken

Stop met roken en start met het krijgen van wittere tanden

Voor de hand liggend om wittere tanden te krijgen: stop met roken, de beste witte tanden truc. Toch een belangrijke in het lijstje wittere tanden tips. Maar ondanks de eventuele moeilijkheidsgraad loont het de moeite om te stoppen met roken voor wittere tanden. Want roken is funest voor jouw gebit, het veroorzaakt gele of zelfs bruine tanden. Ook kiezen en vulmaterialen kunnen flink verkleuren. Tevens verhoogd roken het risico op ontstekingen en mondkanker. Rookaanslag is over het algemeen lastig(er) te verwijderen. Naarmate je langer rookt zullen jouw tanden meer en meer verkleuren.

Worden je tanden geler van roken?

In sigaretten zit teer en nicotine verwerkt, wat niet alleen de gezondheid van je gebit aantast maar ook de kleur van je gebit. De nicotine en andere stoffen slaan neer op je tanden. Je tanden kleuren hierdoor geel.  Uit recent onderzoek blijkt dat rode wijn het meest zorgt voor tandverkleuringen. Toch zijn de nicotinevlekken die bij jarenlang roken ontstaan uiterst moeilijk te verwijderen. Daarnaast heeft roken niet alleen invloed op de kleur en uitstraling van je gebit, maar ook op de geur die uit je mond komt. Mensen die roken hebben over het algemeen een slechte adem en komen hier moeilijk vanaf. Een keertje extra flossen op poetsen helpt minimaal.

13. Zoenen voor wittere tanden

Zoenen voor wittere tanden

Mocht je nog een reden willen hebben om te zoenen, dan heb je de wetenschap achter je staan. Dat je je van zoenen erg lekker kunt voelen, weten we natuurlijk wel. Maar dat zoenen ook goed is voor je tanden, is nieuw.

“Van seks word je slim en van zoenen krijg je wittere tanden”

Hoe zit dat dan? Speeksel beschermt je gebit tegen vlekken en tandverkleuringen. Tijdens zoenen maak je meer speeksel aan. Dat is dus extra goed voor je tanden. Zoenen stimuleert de speekselproductie, die de vorming van vlekken en tandverkleuringen tegengaat.
Let er wel op dat je niet zo wild bent dat je met je tanden tegen elkaar aan knalt. Dat is namelijk niet zo goed.

Bovendien is je mond een toegangspoort tot het lichaam en een eerste barrière tegen infecties. Een gezonde mond betekent dus ook een gezond lichaam. Zoen jezelf gezond.

Andere (minder spannende) manieren om de speekselproductie te stimuleren zijn op rauw fruit en groentes kauwen of suikervrije kauwgum kauwen.

14. Neem een verfrissende monddouche

Gebruik een verfrissende monddouche voor stralend witte tanden

Om witte tanden te krijgen is het belangrijk om tandplak te verwijderen. Als je alleen je tanden poets, haal je niet al het tandplak weg. De tandenborstel komt niet in de ruimte tussen de tanden en kiezen. Om je mond volledig te reinigen is het verstandig om je tanden te flossen. Dit kan met flosdraad of met een waterflosser.

Waterflosser monddouche

Misschien heb je een hekel aan flosdraad, omdat je het onhandig of onhygiënisch vind. Een monddouche biedt hiervoor een goede uitkomst. Een monddouche, of water floss, reinigt met een krachtige waterstraal het tandplak tussen je tanden en kiezen. Daarnaast word je tandvlees zachtjes gemasseerd. Sommige mensen vinden het leuker dan gewoon flossen.
Daarnaast wordt het veelal door tandartsen bij jongeren met een beugel geadviseerd of mensen die flossen of tandenstoker niet prettig vinden.

Klinisch onderzoek wijst uit dat een water floss, of monddouche, tandplak verwijdert en bloedend tandvlees voorkomt.

Neem dus een lekkere verfrissende monddouche.

15. Vergeet je tong niet te poetsen

Vergeet je tong niet te poetsen

Naast het poetsen van je tanden is het ook belangrijk dat je de tong niet vergeet te poetsen. Bacteriën vormen zich op het ruwe, achterste gedeelte van de tong. Dit zorgt voor nare geurtjes en de vorming van zwavel. Dat kan weer leiden tot een nare geur uit de mond. Uit onderzoek blijkt dat bij 51 procent van de mensen met een slechte adem aanslag op de tong de oorzaak is.

Tongschraper

Daarom is het belangrijk om je tong goed te reinigen. Dit kan met een tongschraper. Hoewel dit Middeleeuws klinkt, is het minder waar. Met dit handige instrument kun je de witte aanslag achterop je tong goed reinigen.

“Een slechte adem kom in 51% van de gevallen door aanslag op de tong”

En een frisse adem is niet de enige reden waarom je tong te borstelen. Bacteriën hopen zich op je tong op. Dit kan weer leiden tot verkleuring van je tanden. Vergeet je tong dus niet te reinigen.

16. A smile is the best make up

A smile is the best make-up

Onderzoek wijst uit dat mensen die vaker lachen met wittere tanden als succesvoller en gezonder worden gezien. Mensen beoordelen je als zelfverzekerder en verzorgder. Wie wil dat nou niet? Voor vrouwen is er een soort witte tanden truc. Deze witte tanden tip is een soort optische witte tanden truc die werkt: draag een rode lippenstift met een blauwe ondertoon.

“71% van de vrouwen beoordeelt een man op basis van zijn gebit”

Denk hierbij aan het gebruik van make-up, kleding en jouw haarkleur bepalen ook hoe wit je tanden eruit zien. Je tanden kunnen er snel witter uitzien door hier rekening mee te houden. Indien je gebruik maakt van een donkerrode lippenstift gebruikt lijken jouw tanden witter. Indien je een lichtere tint lippenstift zoals geel of oranje gebruikt accentueer meer richting de gele kleur van je tanden.

17. Mythbusters: wat je vooral niet moet doen om wittere tanden te krijgen

Als we het internet mogen geloven zijn er nogal wat fabels en mythes over hoe je wittere tanden kunt krijgen. In een ander artikel kun je alles vinden over of tanden bleken schadelijk is. Er zijn namelijk een aantal factoren die zorgen voor verkleuring van je tanden. Als je deze factoren uitsluit, kun je al wittere tanden krijgen en blijven je tanden langer wit. De meeste mensen krijgen deze witte tanden trucs te laat te horen. Lees verder welke gewoontes je beter kunt afleren. Deze witte tanden tips moet je dus vooral NIET volgen.

Mythe 1 – Poets je tanden met zuivere baking soda

Poets je tanden niet met backing soda

Van nature is baking soda een schuurmiddel en daarom wordt het online weleens aangeraden om te poetsen met baking soda. Hoewel het je tanden wel schoner kan maken en vlekken kan helpen verwijderen, is het volgens veel tandartsen ook gevaarlijk. Poets niet je tanden met baking soda voor wittere tanden. Baking soda bevat natriumcarbonaat en heeft een schurende eigenschap waardoor oppervlakkige vlekken op je tanden worden verwijderd. Maar het is ook een multireiniger voor thuis. Zo kun je er vloeren en badkamers mee schoonmaken. Niet echt iets wat je op je tanden wilt smeren.

Sommige tandpasta’s bevatten dit ingrediënt en een hoop andere schadelijke stoffen. Er is nog niet veel onderzoek gedaan naar de effecten van je tanden poetsen met een pot zuivere baking soda. Lees alle feitjes over baking soda en je tanden poetsen en bleken. Blijf dus maar gewoon lekker je tanden poetsen met een (natuurlijke) tandpasta.

Mythe 2 – Poets je tanden met kurkuma

Wittere tanden met kurkuma is een mythe

Een ander mysterie is witte tanden krijgen met kurkuma. Of het werkt is moeilijk te zeggen: in de wetenschap wordt er weinig gezegd over je tanden witten met kurkuma.

Wij adviseren: don’t try this at home. Online verschijnt namelijk de ene na de andere video waarin uitgelegd word hoe je je tanden kunt bleken met kurkuma. Ja, die gele kruiden die je weleens door een curry gooit.

Op internet wordt aangeraden je tanden ermee te poetsen of het poedertje te mengen met kokosolie en als een soort masker op je gebit te smeren. Het lijkt effectief, maar wat ze er niet bij vertellen is dat het je vullingen en kronen niet mee bleekt. Sterker nog: die worden kanariegeel. Daarnaast waarschuwen tandartsen en mondhygiënisten dat je tanden bleken met kurkuma het tandglazuur aantast op langere termijn.

De tip van Tanden Bleken Thuis is dan ook: skip de kurkuma en kies een professionele whitening kit voor wittere tanden.

Mythe 3 – Spoel je mond met azijn of appelcider

Wittere tanden met azijn

Sommige bloggers geloven in een soort spoelmix van (appelcider)azijn met water om je tanden mee te witten. Het is bekend dat in appelcider veel zuren zitten die je tanden geel maken. Daarnaast heeft azijn niet echt een lekkere smaak in de mond, je kunt er daarna nogal van uit je mond stinken. Het is wetenschappelijk niet bewezen en lijkt een fabel. Ook kunnen de zuren in het azijn het enamel en tanglazuur aantasten. Als je een mondspoeling zoekt die je tanden natuurlijk witter maakt, kun je veel beter je tanden reinigen met oil pulling of een mondwater. Oil pulling is wetenschappelijk bewezen dat het bacteriën doodt en onzuiverheden absorbeert.

Is er een witte tanden truc?

Hoewel veel mensen zoeken naar een truc voor witte tanden en ontevreden zijn over de vergeling van hun tanden, is er dus ook veel goed nieuws. Je weet nu wat je allemaal kunt doen om wittere tanden te krijgen. En wat je niet moet doen. De meeste mensen krijgen al deze witte tanden trucs te laat te horen. In een ander artikel hebben wij meer tips voor een goede mondverzorging.

Zoek je een snellere manier om witte tanden te krijgen? Lees dan de ervaringen van onze klanten en probeer ook een keer een van onze veilige tandenbleeksets. Als je liever op natuurlijke wijze je tanden bleekt, kun je een van onze veilige natuurlijke tandenblekers proberen.


Veelgestelde vragen

Is er een soort witte tanden truc?

Online zijn er vele witte tanden trucs en tips te vinden. Het is hierbij belangrijk om te kijken of er wetenschappelijk bewijs is voor de witte tanden truc. Zo is er wetenschappelijk bewijs dat thuis je tanden bleken voor wittere tanden zorgt. Daarnaast is er wetenschappelijk bewezen dat oil pulling een ontgiftende werking heeft.

Wat is de beste tip voor witte tanden?

Witte tanden beginnen allemaal bij een goede mondverzorging. Als je een goede mondgezondheid hebt, is de kans om witte tanden te krijgen erg groot. Zo is het belangrijk om goed je tanden te poetsen, regelmatig je tanden te flossen of polijsten en je tong te schraper met een tongschraper.

Kan ik witte tanden krijgen zonder te bleken?

Online zijn er vele tips te vinden over het krijgen van witte tanden met natuurlijke producten. Deze tips zijn vaak wetenschappelijk niet bewezen. Je tanden bleken met een aardbei is bijvoorbeeld niet aan te raden. Dit komt door het zuurgehalte wat het tandglazuur aantast. Je kunt bijvoorbeeld wel schonere tanden krijgen met een oil pulling set.

Kun je je tanden ook natuurlijk bleken?

Daar zijn een aantal tips voor. Het is namelijk verstandig om je mond regelmatig te spoelen met oil pulling of mondwater. Daarnaast is het voor “natuurlijk bleken” aan te raden om charcoal producten te gebruiken. Tot slot is het goed om tweemaal daags gedurende twee minuten je tanden te poetsen. Dit is wetenschappelijk bewezen.

Kan ik wittere tanden krijgen met een lipstick?

Deze tip is voor de dames: Je kunt optisch wittere tanden krijgen door een rode lipstick op te doen. Een rode lipstick met een koele ondertoon zorgt ervoor dat je tanden wit ogen. Oranje tinten kun je beter niet gebruiken.

Wat kun je het beste niet doen als je niet wil bleken?

Er zijn verschillende huismiddeltjes en fabeltjes die te ronden gaan als het gaat om het krijgen van wittere tanden. Er is geen wetenschappelijk bewijs om baking soda, fruit of andere huis tuin en keuken producten te gebruiken. Deze producten kunnen zeer schadelijk zijn voor je tanden en tandvlees. Kies daarom voor producten die veilig zijn bevonden door de Europese Unie.

Zijn er veilige opties om niet je tanden te hoeven bleken?

Ja, daar zijn verschillende opties voor. De makkelijkste en beste opties zijn: charcoal poeder, oil pulling en natuurlijke tandpasta’s. Denk bijvoorbeeld aan een charcoal tandpasta of een kokostandpasta. Je kunt je tanden ook bleken met een water floss.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Tanden bleken met of zonder beugel?

Als je een beugel draagt word je net wat vaker aan je gebit herinnerd dan normaal. Zeker in het begin moet je wennen aan de plaatjes op je gebit. Je hebt niet meer het “gladde” gevoel van je tanden als je met je tong over je tanden gaat. Er blijven ook meer vuiltjes achter de plaatjes hangen met een beugel. Heeft je orthodontist je al verteld dat je een hele goede mondhygiëne moet hanteren als je een beugel draagt? En kan je ook je tanden bleken met een beugel? In deze blog vertellen wij je alles over tanden bleken met of zonder een beugel.

(meer…)