GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Tong schoonmaken? Zo doe je dat

Wil je je tong schoonmaken? Je tong is een belangrijk instrument om een goede hygiëne van je mond te krijgen. Daarom moet je je tong goed schoonmaken en poetsen. Zo kun je veel bacteriën verwijderen, nare geurtjes voorkomen en een frisse adem krijgen. De tong is rozig en krijgt een dunne, witte aanslag op het ruwe gedeelte bij de huig. Dit is het tongbeslag en kan zorgen voor nare geurtjes en gele tanden. Het tongbeslag kan in dikte variëren, als deze te dik wordt is het verstandig om daar wat aan te doen. Als de mondhygiëne minder goed word, kan deze laag dikker worden. Deze dikkere laag kan zorgen voor gele tanden en een stinkende adem. Het is daarom belangrijk om je tong goed schoon te maken. Je kunt het tongbeslag er vanaf halen met onze tongschraper. Lees in een andere blog hoe je ook goed zelf je tanden kunt polijsten.

Tong schoonmaken

Tong goed schoonmaken

Je tong schoonmaken is dus erg belangrijk. Onze producten zijn een goede aanzet voor een betere mondhygiëne en wittere tanden. Hou er wel rekening mee dat het minstens zo belangrijk is om je tong goed schoon te maken. Je reinigt daarmee het witte laagje om je tong, waarin veel eiwitten zitten. Eiwitten en meer dan 500 soorten bacteriën. Die kunnen leiden tot een stinkende adem, als ze met te veel zijn. Het is daarom belangrijk om jouw tong goed te reinigen, waardoor je minder last hebt van een slechte adem.

Witte tanden zijn een goede basis

Een schone tong draagt bij aan wittere tanden

De producten voor witte tanden zijn een goede basis, vooral als je die combineert met producten om je mond en je tong mee schoon kan maken. Op die manier kun je jouw mond en tong reinigen. Je krijgt mooie witte tanden, een schone tong en daardoor ook een heerlijk frisse adem als je met anderen praat. Wist je bijvoorbeeld dat resultaten hebben aangetoond dat sollicitanten 58 procent meer kans hebben op een baan en 53 procent meer kans op een salarisverhoging als hun tanden mooi wit zijn? Dat blijkt uit een recent onderzoek naar het voordeel van wittere tanden.

Producten voor wittere tanden      

Onze producten voor witte tanden kun je goed combineren met de tongschraper. Hiermee kun je je tong schoonmaken, zoals je dat ook doet met jouw tanden. Een eenvoudige reiniging, zodat je dat regelmatig kunt doen en je jouw tong, tanden en het tandvlees in je mond in goede conditie kunt houden.

Tongschraper

Bekijk online onze producten voor wittere tanden en de tongschraper, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden om jouw tanden te bleken. Een goede keuze voor mooie witte tanden, waarmee je anderen een stralend witte glimlach kunt laten zien. Goed voor jouw zelfvertrouwen en je voorkomen, omdat je een goede indruk kunt maken.

De beste methode voor je gebit

Maak je jouw tong goed schoon, poets je jouw tanden en het tandvlees en gebruik je onze producten voor mooie witte tanden? Je hebt nu gelezen waarom het zo belangrijk is om je tong schoon te maken. Dan heb je alles in huis dat normaal een specialist of de tandarts zou doen. De beste methode om jouw gebit in uitstekende conditie te houden, waardoor je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Sonische Elektrische Tandenborstel 2 Stuks

Veelgestelde vragen

Wat is de oorzaak van slechte adem?

Er kunnen veel oorzaken zijn van een slechte adem. De meest voorkomende oorzaken zijn slechte mondhygiëne en ontstekingen in de mond. De slechte mondhygiëne zorgt met name door achterblijvende bacteriën op de achterkant van de tong voor een slechte adem. Daarnaast kan een ontsteking in de mond, zoals een tandvleesontsteking, zorgen voor een slechte adem.

Wat kan ik doen tegen slechte adem?

Een slechte adem komt voornamelijk door een slechte mondhygiëne. Door goed je tanden te poetsen en te reinigen tussen je tanden, verbeter je je mondhygiëne al. Daarnaast is het belangrijk om de achterkant van je tong goed te reinigen. Hier vormt zich tongbeslag. Dit kan je laten verwijderen of zelf doen met een tongschraper of een tongreiniger.

Wat is tongbeslag?

Op het achterste gedeelte van de tong zijn bacteriën en voedselresten aanwezig. Dit noem je tongbeslag. De bacteriën produceren zwavel en dat ruikt onaangenaam. Het achterste gedeelte van de tong is wat ruwer. Om een slechte adem te voorkomen is het belangrijk om je tong goed te reinigen.

Hoe kan je je tong schoonmaken?

Je kunt je tong laten schoonmaken door een tandarts of mondhygiënist. Daarnaast kun je zelf je tong schoonmaken met een tongreiniger of een tongschraper. Het tongbeslag kan worden weggeschraapt met een tongschraper of een tongreiniger.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Tanden poetsen: 6 verschillende manieren

Tegenwoordig kun je op veel verschillende manier je tanden poetsen. Zo kun je je tanden poetsen op natuurlijk wijze met kokosolie en activated charcoal. Daarnaast staan er handige tips hoe je goed je tanden moet poetsen en wat je beter niet kunt doen. Tot slot willen wij ook nog wat mythes en fabels ontkrachten over huismiddeltjes voor tanden poetsen.

(meer…)