GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn tanden bleken?

Het is een vraag die klanten ons regelmatig stellen: vanaf welke leeftijd kan ik mijn tanden bleken? Het is officieel toegestaan om vanaf 18 jaar je tanden te bleken. Onder de 18 jaar is het niet toegestaan, ook niet als een begeleider of je ouder er toezicht op houdt.

Leeftijd tanden bleken

Hoe oud je moet zijn om je tanden te bleken

Wat is de minimale leeftijd om je tanden te bleken? Je moet dus 18 jaar of ouder zijn. Maar waarom? Kinderen zijn volop in ontwikkeling, hun brein, lichaam en dus ook hun tanden. Het wordt bijvoorbeeld ook afgeraden om zware krachttraining te doen als je in de groei bent, omdat je botten zo kunnen vervormen. Onder je achttiende zijn je tanden nog in ontwikkeling. Laat je tanden eerst uitgroeien, voordat je je tanden gaat bleken. Mag ik dan mijn tanden bleken als ik een beugel heb?

Tanden bleken: vanaf welke leeftijd is dat verstandig? Je moet er dus officieel 18 jaar oud voor zijn. Als je achttien jaar bent, spreken we over een volwassen gebit. Daarnaast ben je ook lichamelijke en geestelijk volwassen. Dat is een belangrijke voorwaarde om er gebruik van te maken.

De leeftijdsgrens om tanden te bleken geldt vooral voor behandelingen bij de tandarts en bij andere specialisten. Zij zullen minderjarigen over het algemeen niet accepteren, omdat dit pas vanaf 18 jaar is toegestaan.

Het is veel moeilijker om te controleren of je thuis je tanden bleekt als je jonger bent dan 18 jaar. Bij Tanden Bleken Thuis kunnen wij dit niet altijd controleren en vertrouwen wij onze (jonge) klanten erop dat ze dit niet doen. Wij raden het bleken van je tanden als je bijvoorbeeld 14 of zelfs als je 16 jaar bent sterk af en het is officieel niet toegestaan. Het is belangrijk om daar zorgvuldig mee om te gaan. Je kunt uiteraard wel je tanden poetsen met onze natuurlijke tandpasta of je tanden schoon maken met onze tandenpolijster. Je kunt het beste je tanden bleken als je de juiste leeftijd hebt. Dat is 18 jaar of ouder. Lees hier hoe je zelf bruine aanslag op je tanden kunt verwijderen.

Sonische Elektrische Tandenborstel 2 Stuks

Wil je jouw tanden poetsen met tandpasta die jouw tanden witter maakt of wil je gebruik maken van onze tandenpolijster? Dat kan ook als je jonger bent dan 18 jaar. Toch raden wij wel aan dit product te gebruiken als je 18 jaar of ouder bent. Om echt je tanden te gaan bleken, adviseren wij je rekening te houden met de aanbevolen leeftijd. Dat betekent dat je vanaf 18 jaar jouw tanden kunt bleken. Nog heel even wachten en dan kun je een stralende witte glimlach tonen aan iedereen.

Zelf tanden bleken als minderjarige

Wil je zelf jouw tanden bleken als minderjarige? Hoe oud je moet zijn voor tanden bleken is iets wat veel van onze klanten zich afvragen. Zoals gezegd kun je in theorie je tanden bleken als minderjarige, maar wij raden dit sterk af. Wij hebben weliswaar veilige geteste producten die voldoen aan strenge eisen die gelden in Europa. Daarmee kun je veilig je tanden bleken, vanaf de leeftijd achttien jaar of ouder.

Het thuis bleken van je tanden biedt een aantal belangrijke voordelen. Ben je inmiddels 18 jaar of ouder en wil je jouw tanden bleken? Je kunt online de producten bestellen die je nodig hebt om jouw tanden mooi wit te maken. Onze producten zijn van topkwaliteit, waarmee je een stralend witte glimlach kunt krijgen.

Tips voor wittere tanden op jonge leeftijd

Tips voor wittere tanden op jonge leeftijd

Kan je echt niet wachten tot je je tanden kunt bleken en zijn ze geel of zitten er bruine vlekken op? Heb je nog niet de juiste leeftijd om je tanden te bleken? Om te voorkomen dat je tanden veel verkleuren op jonge leeftijd raden wij aan:

  • Om je tanden zo goed mogelijk te poetsen
  • Je tanden (water)flossen na het poetsen
  • Zo min mogelijk frisdrank te drinken
  • Begin nooit met roken
  • Vergeet je tong niet te reinigen

Je tanden bleken als je een beugel hebt

Wij raden dit ook sterk af, zeker als je een zogeheten plaatjesbeugel hebt. Op de plekken waar de plaatjes op je tanden bevestigd zijn komt geen bleekgel en UV-licht. Daardoor kun je kleurverschillen krijgen als je je tanden gaat bleken. Wacht in ieder geval 1 maand met je tanden bleken als je beugel eruit gaat. Dan kun je mooie, egaal witte tanden krijgen door je tanden te bleken.

Waterflosser monddouche

Wél kun je vanaf 12 jaar je gebit optimaal reinigen met een waterflosser. Hiermee kun je tot 99% van alle tandplak verwijderen en op de plekken komen waar je normaal minder makkelijk bij kan. Wil je weten of tanden bleken wel goed voor je in? Lees hier alles over of tanden bleken goed of slecht is.


Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn tanden bleken?

Je kunt je tanden bleken vanaf 18 jaar of ouder. Je tanden zijn onder de 18 jaar nog volop in ontwikkeling. Het beste is om eerst je tanden uit te laten groeien voor je je tanden gaat bleken. Ook als je een stukje voortand hebt afgebroken tijdens je jeugd, kun je het beste naar de tandarts gaan hoe je wittere tanden kunt krijgen.

Kan je je tanden bleken als je een beugel hebt?

Het is niet raadzaam om je tanden te bleken als je een beugel hebt. Dit komt omdat de plaatjes op de tanden niet mee worden gebleekt. Wacht dus even tot je beugel er uit is, voordat je met tanden bleken begint. In de tussentijd kun je uiteraard wel goed je tanden poetsen en flossen.

Kun je je tanden bleken bij gevoelige tanden?

Als je last hebt van gevoelige tanden, kun je het beste naar de tandarts gaan. De tandarts zal kijken waarom je tanden zo gevoelig zijn. Daarentegen kun je wel gewoon je tanden poetsen met een natuurlijke tandpasta.

Kun je je tanden bleken met een neptand?

Je tanden zijn levend materiaal. Dit is nodig om je tanden te kunnen bleken. Een neptand is dood materiaal, met een vaste kleur. Hierdoor zal je neptand niet meekleuren. Je kunt je tanden wel bleken, alleen je moet de kleur dan goed bijhouden met een shadeguide.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Is tanden bleken goed of slecht?

Wij snappen dat je je afvraagt of tanden bleken slecht voor je is. Tanden bleken wordt al eeuwen gedaan maar beleeft de laatste jaren een opwaartse trend. Veel mensen hebben namelijk een mooi, stralend wit gebit. Dit geeft meer zelfvertrouwen en een goed gevoel. Daarentegen zijn er andere mensen sceptisch en vragen ze zich hardop af of tanden bleken slecht of goed is. Wij geven in dit artikel antwoord op deze belangrijke vraag.

(meer…)