GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Wat is de beste bleekset om te gebruiken in 2024?

Het is een enorm populaire trend om je tanden te bleken met een bleekset. Je kunt eenvoudig je tanden bleken met een van onze bleeksets. Welke bleekset kan je het beste gebruiken? Wij leggen het je uit.

Wat is de beste bleekset om te gebruiken

Wat is een bleekset?

Een bleekset, ook wel whitening kit of tandenbleekset genoemd, is een uitgebreide set waarin alle benodigdheden zitten zodat je zelf je tanden kan bleken. Een goede bleekset bestaat uit vier hoofdonderdelen:

  • Bleekgel
  • UV-lamp
  • Bitjes
  • Shadeguide

Bleekgel

Wij hebben drie verschillende soorten bleekgels in onze bleeksets. Zo hebben wij een bleekgel zonder peroxide, een bleekgel met peroxide (0,1%) én een bleekgel met activated charcoal.

UV-lamp

De UV lamp is een gespecialiseerde lamp om wittere tanden te krijgen met een bleekset. Het UV-licht gaat een reactie aan met de bleekgel waardoor deze oppervlakkige verkleuringen verwijdert.

Bitjes

Wij hebben bleekbitjes die zijn ingebouwd in de UV lamp of bitjes die je op maat kunt maken. De bitjes die zijn ingebouwd in de UV lamp hebben een goede pasvorm in je mond. De bleeklamp met bitje is ideaal om wittere tanden te krijgen. Als je liever de bitjes op maat wilt maken, kun je het beste de bitjes op maat maken. Het maakt niet heel veel verschil uit of je een bleeklamp met ingebouwd bitje gebruikt of een bitje op maat maakt.

Shadeguide

De shadeguide is bedoeld voor het vergelijken van de tandkleur, voor en na het bleken. De shadeguide wordt meegeleverd bij alle bleeksets. Met behulp van de shadeguide kun je heel eenvoudig je tandkleur bepalen.

Welk bitje is het beste?

De bleeklamp met ingebouwd bitje heeft een goede pasvorm in de mond. Je hoeft de bleeklamp niet vast te houden. Hierdoor is het gebruiksgemak van de bleeklamp met bitje extra hoog. De bitjes op maat passen perfect om je tanden in de mond. Deze kun je zelf op maat maken. Dit is wel een beetje extra werk en je moet de bleeklamp vasthouden tegen je tanden. Hoewel het verschil erg klein is, is het bitje op maat iets beter omdat deze perfect om je tanden past. Daarentegen is de bleeklamp met ingebouwd bitje iets makkelijker om te gebruiken.

Welke verschillende bleeksets zijn er?

Om veilig wittere tanden te krijgen zijn er een aantal verschillende bleeksets. Zo heb je de bleekset zonder peroxide, de tandenbleekset met peroxide, de tandenbleekset met charcoal én de whitening kit zonder peroxide.

Bleekset zonder peroxide

De bleekset zonder peroxide heeft een non-peroxide bleekgel en is 100% veilig. De bleekgel is getest én werkt goed. De bleekset zonder peroxide heeft een bleeklamp met bitje en een bleekgel zonder peroxide. Met de handige meegeleverde shadeguide kun je de kleur van je tanden goed bijhouden.

Tandenbleekset zonder peroxide

Bleekset met peroxide

De bleekset met peroxide heeft een 0,1% peroxide bleekgel en is 100% veilig. De bleekgel is in een laboratorium getest én werkt goed. De bleekset met peroxide heeft een bleeklamp en bitjes die je op maat kunt maken. De meegeleverde shadeguide is extra handig om zo de kleur van je tanden goed bij te houden.

Tandenbleekset met waterstofperoxide

Bleekset met charcoal

De bleekset met charcoal heeft een bleekgel met activated charcoal verwerkt in de bleekgel. De bleekgel is getest en werkt op basis van het natuurlijke element actieve kool. De bleekgel is in een laboratorium getest én is ideaal om op natuurlijke wijze wittere tanden te krijgen. In deze set zit een handige shadeguide om de kleur van je tanden goed bij te houden.

Tandenbleekset met charcoal

Whitening kit

De whitening kit heeft een bleekgel met unieke Formule. De bleekgel is getest in een laboratorium en werkt op basis van natriumwaterstofcarbonaat. Daarnaast heeft de bleekgel een frisse mintsmaak en remineraliseert deze je tandglazuur. De whitening kit heeft een bleeklamp met bitje wat je er zo in kunt klikken. Daarnaast zit er ook bij deze set een handige shadeguide om de kleur van je tanden goed bij te houden.

Welke bleekset kan ik het beste gebruiken?

Je vraagt jezelf misschien af welke bleekset je het beste kunt gebruiken. Wij hebben hier een onderscheid gemaakt in levensstijl en voorkeur. Onderstaande informatie is geen bindende richtlijn, meer een advies wat je kan helpen bij de beste keuze te maken.

(Relatief) gezonde levensstijl

Als je af en toe koffie/thee drinkt (1-3 kopjes koffie/thee per dag), heel af en toe een wijntje drinkt (3-4 wijntjes per week) en niet rookt, kun je het beste de bleekset zonder peroxide gebruiken. De bleekgel die hierin zit heeft een langdurige werking en is ideaal bij een (relatief) gezonde levensstijl. Je blijft het resultaat bij deze bleekset het langst zien. De bleekset zonder peroxide heeft een bleeklamp met ingebouwd bitje.

Probeer een professionele bleekset

Bourgondische levensstijl

Als je regelmatig koffie/thee drinkt (meer dan 3 kopjes koffie/thee per dag), regelmatig een wijntje drinkt (5-12 wijntjes per week) of rookt, kun je het beste de bleekset met peroxide gebruiken. De bleekgel die hierin zit heeft een snelle werking en is ideaal bij een levensstijl waarbij je regelmatig kleurstoffen nuttigt, een bourgondische levensstijl. De bleekgel in deze set werkt sneller en is iets sterker, maar het resultaat blijf je minder lang zien. De bleekset met peroxide heeft bitjes die je op maat kunt maken.

bleekset met peroxide

Natuurlijke levensstijl

Als je milieubewust bezig bent en liever producten gebruikt die werken op basis van natuurlijke producten, is de charcoal tandenbleekset ideaal voor jou. De bleekgel werkt op basis van activated charcoal. De bleekgel die hierin zit bevat natuurlijke mineralen en is ideaal bij een natuurlijke levensstijl. De bleekset met charcoal heeft bitjes die je op maat kunt maken.

bleekset met charcoal

Avontuurlijke levensstijl

Als je graag nieuwe, exclusieve producten uitprobeert is de whitening kit met unieke formule perfect voor jou. De bleekgel werkt op basis van natriumwaterstofcarbonaat en heeft een sterke werking. Deze set kunt je dus ook goed gebruiken als je regelmatig koffie en/of thee drinkt en rookt. Daarnaast heeft de set een trendy design en heeft de bleekgel een heerlijk frisse mintsmaak. Ideaal als je wittere tanden wilt met een bleekgel die lekker smaakt. Deze set is voor mensen met een avontuurlijke levensstijl die net iets anders willen.  

teeth whitening kit

Andere producten voor het krijgen en behouden van wittere tanden

Naast de keuze uit verschillende professionele bleeksets zijn er ook andere producten waarmee je tanden wit kunt maken en/of behouden. Zo zijn er namelijk andere natuurlijke producten op basis van charcoal. Charcoal helpt onzuiverheden weg te halen op een natuurlijke wijze. Tevens is een goede mondverzorging altijd de basis voor een frisse adem en witte tanden. Tot slot raden we je aan om onze blog te lezen met tips voor wittere tanden.


Waar kun je je tanden bleken?

Je kunt je tanden bleken bij een bleeksalon, de tandarts, een mondhygiënist of een webwinkel. Let goed op de prijs van de producten en de veiligheid van de producten.

Waar kun je een bleekset kopen?

Je kunt een bleekset kopen bij een webwinkel of een tandarts. Een bleekset bij een tandarts is wel duurder dan een bleekset bij een webwinkel.

Welke bleekset kun je het beste gebruiken?

Afhankelijk van levensstijl en voorkeur zijn er online vele bleeksets te vinden. Zo zijn er bleeksets met peroxide en bleeksets zonder peroxide. Ook zijn er bleeksets die werken op basis van natuurlijke producten, zoals bleeksets met charcoal.

Is een bleekset veilig?

Als je online de bleekset koopt is, let er dan goed op dat de bleekset goedgekeurd is én maar maximaal 0,1% waterstofperoxide bevat. Dan is de bleekset 100% veilig. De tandarts mag een hoger gehalte peroxide, tot wel 6%, gebruiken.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Tanden bleken met peroxide of zonder peroxide

Er is een aantal jaar terug (sinds 1 november 2012) een nieuwe wet ingegaan: alleen tandartsen mogen tanden bleken met peroxide. Toch is daarbij wel een kleine kanttekening: een bleekpraktijk, schoonheidssalon, beautysalon of webshop mogen gehaltes waterstofperoxide gebruiken van 0,0 – 0,1%.  De concentratie van waterstofperoxide voor je tanden bij tandarts is maximaal 6%. Deze wet – en regelgeving geldt voor alle landen van de Europese Unie (EU). Kun je eigenlijk goed je tanden bleken zonder peroxide? En bestaan er voor en nadelen voor het bleken met peroxide? In deze blog beantwoorden wij alle vragen over het bleken van je tanden met peroxide en zonder peroxide.

(meer…)