GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

GRATIS VERZENDING + CADEAUTJE VANAF €50 VOOR 23:30 UUR BESTELD = MORGEN IN HUIS BEOORDEELD MET EEN 9.2 OP TRUSTPILOT

Zelf tandsteen verwijderen: zo doe je dat

Wij snappen dat je het liefst zelf tandsteen wilt verwijderen en willen je hier graag bij helpen. Met een tandenborstel alleen lukt het niet, omdat een tandenborstel niet bij alle plekken komt van je gebit. Daarmee blijven er onzuiverheden zitten en kunnen er ook nare geurtjes blijven hangen. Dit is een van de oorzaken van een slechte adem. Als je tandplak lang genoeg laat zitten word het tandsteen. Het is dus belangrijk om zelf tandsteen te verwijderen, voor je naar de tandarts gaat.

Zelf tandsteen verwijderen

Wil je zelf tandsteen verwijderen? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij. Aan de hand van ervaringen van onze klanten, die onze producten gebruiken en daardoor veel minder of geen last meer hebben van tandsteen en gele tanden. Lees in een andere blog hoe je bruine aanslag van je tanden verwijdert.

Je kunt het beste zelf tandsteen weghalen met een tandsteen verwijderaar, omdat je op deze manier je tanden mooi en schoon houdt. Uiteraard kun je ook naar de tandarts of mondhygiënist, maar die rekenen een hoog uurtarief. Het is daarom voordelig dit zelf te verwijderen, met producten die daarvoor geschikt zijn. Je kunt denken aan producten om te (water)flossen, mondwater gebruiken of onze tandenpolijster. Daarmee kun je je tanden mooi schoon houden en zelf tandsteen verwijderen. Zo voorkom je nare geurtjes en vergeling van je tanden.

Hoe verwijder je tandsteen

Hoe verwijder je tandsteen? Tanden Bleken Thuis krijgt deze vraag regelmatig te horen en hier hebben wij gelukkig verschillende oplossingen voor:

 • Flossen
  Je kunt het beste tussen je tanden flossen, een bekende plek waar veel tandsteen ontstaat. Je kunt uiteraard gebruik maken van traditionele flosdraad, maar je kunt ook onze speciale waterflosser gebruiken. De waterfosser reinigt de plekjes tussen je tanden. Zo kun je zelf tandsteen verwijderen, doordat tandplak geen kans heeft zich te vormen.
 • Tandenstoker
  Vind je flossen niet fijn maar wil je toch tandsteen verwijderen? Dan is een tandenstoker een goede keuze. Het is belangrijk om de tandenstoker bij het tandvlees tussen de tanden door te steken.
  Let op: de eerste week dat je gebruik maakt van tandenstokers kan het tandvlees gaan bloeden. Dit wordt daarna vanzelf minder.
 • Mondwater
  Uiteraard kun je ook je mond spoelen met mondwater. Daarmee verwijder je tandplak. Zo voorkom je dat je zelf tandsteen moet verwijderen. Het is een makkelijke oplossing als je liever niet flost of een tandenstoker gebruikt, maar wel minder effectief.
 • Je kunt zelf je tanden polijsten
  Bij een goede webshop heb je ook producten om zelf je tanden te polijsten. Het voordeel hiervan is dat je erg nauwkeurig onzuiverheden en bruine vlekjes van je tanden kunt verwijderen. Hierdoor worden je tanden mooi egaal wit.
Tandsteen verwijderaar

Concluderend kun je jezelf afvragen: hoe verwijder je tandsteen? Het is belangrijk om je mond goed schoon te houden en meer te doen dan alleen je tanden poetsen. Je kunt het beste flossen, je tanden stoken of mondwater gebruiken. Zo voorkom je dat tandsteen zich vormt en hoef je het dus ook niet zelf tandsteen te verwijderen. Voorkomen is beter dan genezen.

Waterflosser monddouche

Tandsteen voorkomen

Het beste is om tandsteen te voorkomen. Dat doe je uiteraard door goed je tanden te poetsen. Maar wil je jouw tanden polijsten op het moment dat tandsteen zich heeft gevormd? Je kunt makkelijk thuis je tanden polijsten met onze veilige producten. Zo hoef je niet naar een tandarts of dure specialist, waar je de hoofdprijs voor betaalt. In plaats daarvan kun je de producten thuis gebruiken als het jou uitkomt, om tandsteen te voorkomen. Wil jij tandsteen voorkomen, om daarmee aan de hygiëne van jouw mond te werken? Hiermee voorkom je lelijke bruine vlekken, nare geurtjes en vergeling op je tanden. Zo kun je je mond goed schoon houden en stralend witte tanden krijgen. Bestel online jouw producten of stel ons je vragen, bijvoorbeeld als je zelf tandsteen wilt verwijderen of voorkomen.

Sonische Elektrische Tandenborstel 2 Stuks

Veelgestelde vragen

Wat is tandsteen?

Tandsteen is een laag tandplaque die is verhard en bestaat uit een afzetting van mineralen door bacteriën. Het uit zich meestal als een gele of bruine kleur op de tanden. Tandsteen kan op of onder het tandvlees gaan zitten.

Hoe ontstaat tandsteen?

In de mond zit speeksel. Dit speeksel in de mond is rijk aan calcium en fosfaat. Dat kan neerslaan op de tanden. Deze zouten reageren met de aanwezige tandplak en hierdoor ontstaat tandsteen. Als iemand goed zijn tanden poetst of dagelijks tussen de tanden reinigt, word veel tandplaque verwijderd. Daardoor ontstaat er minder tandsteen. Tandsteen ontstaat vaak vlakbij de uitgang van speekselklieren, bijvoorbeeld achter de ondertanden.

Waarom tandsteen verwijderen?

Tandsteen vormt zich uit tandplak. Het is belangrijk om tijdig tandsteen te verwijderen. Tandsteen kan op of onder de tandvleesrand gaan zitten waardoor het tandvlees ontstoken kan raken. Daarnaast verkleurt tandsteen makkelijk. Zo worden je tanden minder wit.

Wat kost tandsteen verwijderen?

De gemiddelde kosten voor het laten verwijderen van tandsteen bedragen tussen de 25 en 75 euro. Gemiddeld bedraagt het tarief van tandsteenverwijdering 12,50 per 5 minuten. Gemiddeld zijn specialisten hier 30 minuten voor kwijt, wat neerkomt op gemiddelde kosten van 75 euro. Je kunt ook zelf tandsteen verwijderen. De kosten hiervoor variëren tussen de 10-70 euro.

MEEST VERKOCHT
ANDERE BLOG

Tong schoonmaken? Zo doe je dat

Wil je je tong schoonmaken? Je tong is een belangrijk instrument om een goede hygiëne van je mond te krijgen. Daarom moet je je tong goed schoonmaken en poetsen. Zo kun je veel bacteriën verwijderen, nare geurtjes voorkomen en een frisse adem krijgen. De tong is rozig en krijgt een dunne, witte aanslag op het ruwe gedeelte bij de huig. Dit is het tongbeslag en kan zorgen voor nare geurtjes en gele tanden. Het tongbeslag kan in dikte variëren, als deze te dik wordt is het verstandig om daar wat aan te doen. Als de mondhygiëne minder goed word, kan deze laag dikker worden. Deze dikkere laag kan zorgen voor gele tanden en een stinkende adem. Het is daarom belangrijk om je tong goed schoon te maken. Je kunt het tongbeslag er vanaf halen met onze tongschraper. Lees in een andere blog hoe je ook goed zelf je tanden kunt polijsten.

(meer…)