X
    Categories: Wist u dat

Wist u dat?

Wist u dat?

Er zijn de laatste jaren veel ontwikkelingen geweest op het gebied van tanden bleken. Tanden Bleken Thuis heeft een aantal interessante feitjes en ontwikkelingen op een rijtje gezet. Wist u bijvoorbeeld dat er voor het eerst 30.000 jaar geleden tanden werden gebleekt?

Effect van koffie, thee en wijn op de kleur van uw tanden

Wist u dat koffie, thee, wijn en veel etenswaren tannine en chromogenen bevatten? Tannine en chromotogenen doen de natuurlijk, witte kleur langzaam verdwijnen.

Wist u dat activated charcoal al duizenden jaren geleden werd gebruikt om de tanden te bleken. Onze voorgangers maakten vroeger hun tandpasta zelf. De tandpasta werd van kokosnootbasten, bladeren en actieve kool gemaakt om de tanden mee schoon te maken. U gaat dus eigenlijk terug naar uw roots!

Tandverkleuringen

Tandverkleuringen kunnen ontstaan door allerlei factoren. Het komt niet alleen maar door eten en drinken, ook door andere factoren. Hieronder vind u een aantal belangrijke factoren op een rijtje:

Actieve kool kent vele toepassingen. Zo wordt het in de medische wereld ook vaak gebruikt.  Hieronder een aantal toepassingen van activated charcoal duo pakket,  voor u en een ander die goed zijn voor de gezondheid van het menselijk lichaam.

Wetenschappelijk programma Galileo van RTL5 is positief over charcoal

Het populair wetenschappelijke programma Galileo van RTL 5 heeft al een keer eerder Activated Charcoal uitgeprobeerd. Skip even naar 1:37 voor het gedeelte over Activated Charcoal. Hij is, in tegenstelling tot het bleken van je tanden met een bananenschil (eerder in het filmpje), positief over het tanden bleken met activated charcoal.

Leuk weetje (!) : Galileo maakt nog zelf Charcoal van Norit-darmtabletten, de Activated Charcoal was nog niet op de markt als Whitening Powder. Gelukkig hoeft u niet zelf de Activated Charcoal Whitening te maken, wij hebben de actieve kool voor u al in een geseald luxe doosje gedaan.

Bleachorexia

Veel mensen hebben nog nooit van deze ziekte gehoord. Als een patiënt lijdt aan Bleachorexia, wil dat zeggen dat iemand obsessief en schadelijk zijn tanden aan het bleken is. De patiënt bleekt zoveel zijn tanden, dat ze soms doorzichtig worden, of onnatuurlijk nep wit. Patiënten krijgen overgevoelige, dunnere tanden en tandvleesontstekingen. Vaak krijgen ze ook last van tandvleesbloedingen. Deze ziekte komt vaak voor in Amerika, waar ze tandenbleekproducten gebruiken met hogere gehaltes peroxide (!).

Een geruststellend feit (!): Onze producten bevatten geen peroxide, met uitzondering van de tandenbleekset waterstofperoxide (0,1%). Uw tanden worden er niet gevoeliger en dunner door. Onze tandenbleekproducten zijn 100% veilig.

van der Wee :